Wimbledon: Milić upa še v dvojicah, Križnik v igri parov tesno poražen

V torek sta se v Wimbledonu znova preizkusila najboljša dva slovenska mladinca. Ela Nala Milić je v posamični konkurenci ostala brez preboja v osmino finala, na pragu presenečenja proti 3.-postavljeni dvojici pa je bil s Čehom Kalino Matic Križnik. 

 

Ela Nala Milić v Wimbledonu obstala v 2. kolu. (Foto: Blaž Weindorfer / Sportida)

V ponedeljek sta tako Ela Nala Milić kot tudi Matic Križnik zabeležila zmago v 1. kolu glavnega dela turnirja, dan zatem pa za Slovenca ni bil tako uspešen. Ela Nala Milić je v tekmi 2. kola z 2:6 in 3:6 klonila proti Bolgarki Rositsi Denchevi (36. mladinki sveta) in tako ostala brez preboja v osmino finala.

Kmalu za Elo Nalo je na igrišče stopil tudi Križnik, ki je skupaj s Čehom Vitom Kalino izzval 3.-postavljeno dvojico Melero K. A./Pacheco Mendez R. Češko-slovenska dvojica je v odločilnem tretjem nizu pripravila izjemen povratek. Nasprotnika sta namreč že vodila z 8:1, pri rezultatu 9:3 pa sta prišla do kar 6 povezanih žogic za zmago. Kalina in Križnik sta vseh 6 uspela ubraniti, 7., ki sta si jo nasprotnika priigrala, ko sta povedla z 10:9, žal ne.

Križnik bo v sredo v posamični konkurenci poizkušal presenetiti Bolgara Iliyana Radulova (7. mladinca sveta), medtem ko bo Milić zaigrala v tekmi 1. kola dvojic.

Wimbledon 2023
(Velika Britanija, trava, zunaj)

MLADINCI

Posamezno, 1. kolo
Križnik M. (Slo) – Coman M. A. (Rom) 2:6, 6:1, 6:2
Milić E. N. (Slo) – Pawlikowska Z. (Pol) 6:2, 7:5

2. kolo
Križnik M. (Slo) – Radulov I. (Blg/6) [11.7.]
Milić E. N. (Slo) – Dencheva R. (Blg) 2:6, 3:6


Dvojice, 1. kolo
Jones E./Milić E. N. – Klugman H./Lacy I. [10.7.]
Kalina V./Križnik M. – (3)Melero K. A./Pacheco Mendez R. 7:6(5), 4:6, 9:11