Wimbledon: Kaja Juvan po zmagi nad Tamaro Zidanšek v 3. kolu kvalifikacij

Kaja Juvan je zmagovalka vseslovenskega dvoboja 2. kola kvalifikacij v Wimbledonu. 22-letna Ljubljančanka je bila po uri in 20 minutah igre z rezultatom 6:4 in 6:4 boljša od Konjičanke Tamare Zidanšek.

Kaja Juvan za preboj v glavni del Wimbledona potrebuje še eno zmago. (Foto: Matic Klanšek Velej)

Igralki, ki se med seboj zelo dobro poznata, sta v uvodnih 9 igrah zadržali svoj začetni udarec. Kot prva je do ‘breaka’ prišla Kaja Juvan (241. na WTA), ki je prvič zapretila že v 6. igri, ko si je priigrala dve žogici za ‘break’, v 10. igri pa bila v 4. poizkusu vendarle uspešna in s tem tudi prišla do zmage v prvem nizu.

V drugem je že kazalo, da bi Tamara Zidanšek (144. na WTA) tekmo lahko popeljala v tretji niz. Z ‘breakom’ prednosti je vodila s 3:2 in 4:3, a Kaja je v obeh primerih nemudoma prišla do ‘re-breaka’, v 10. igri pa znova v ključnem trenutku odvzela servis Konjičanki in tako tekmo tudi dobila.

Zidanšek je letos zaigrala v glavnem delu OP Avstralije in Rolanda Garrosa, priložnost, da še drugič letos zaigra v glavnem delu enega od turnirjev za Grand Slam, bo imela tudi Juvan. Slednja za ta uspeh v Wimbledonu potrebuje še eno zmago, ki jo bo lovila proti Sinji Kraus (193. na WTA). 21-letna Avstrijka še nikoli ni zaigrala v glavnem delu kateregakoli od turnirjev velike četverice. Igralki sta se med seboj že pomerili lani v pokalu Billie Jean King, kjer je bila s 6:1 in 6:4 uspešnejša Kaja.

Wimbledon 2023
(Velika Britanija, trava, zunaj)

1. kolo kvalifikacij
Hercog P. (Slo) – Fourlis J. (Avs) 3:6, 6:4, 3:6
Juvan K. (Slo) – Babos T. (Mad) 6:2, 6:3
Zidanšek T. (Slo) – Astakhova D. (Rus) 3:6, 6:4, 6:4
Jakupović D. (Slo) – Andreeva E. (Rus) 6:3, 4:6, 4:6

2. kolo kvalifikacij: Juvan K. (Slo) – Zidanšek T. (Slo) 6:4, 6:4
3. kolo kvalifikacij: Juvan K. (Slo) – Kraus S. (Avt) [29.6.]

Preberite tudi:
Slovenski kvartet v boj za mesto v glavnem delu Wimbledona
Juvan in Zidanšek med seboj za 3. kolo kvalifikacij v Wimbledonu