Wawrinka odpovedal nastop v Ženevi, Medvedjev se vrača

Švicarski teniški igralec Stan Wawrinka je odpovedal nastop na turnirju v Ženevi prihodnji teden zaradi poškodbe stopala, ki je ne more pozdraviti. V Ženevi pa se bo na igrišča po operaciji hernije vrnil številka 2 na svetu, Rus Danil Medvedjev.

Trikratni zmagovalec turnirjev za veliki slam Wawrinka je v ponedeljek v Rimu prišel do svoje prve zmage po 15 mesecih.

Sedemintridesetletnik je bil namreč zaradi poškodbe stopala, ki je zahtevala že dve operaciji, prisiljen izpustiti večji del sezone 2021, toda po četrtkovem porazu v osmini finala rimskega turnirja prvemu nosilcu Novaku Đokoviću je organizatorje turnirja Ženevi obvestil, da v Švici ne bo nastopil.

Ta čas šele 361. igralec svetovne lestvice ATP je za igranje v Ženevi pred svojim občinstvom – turnir je teden dni pred začetkom Roland Garrosa – prejel posebno povabilo prirediteljev.

“To je veliko razočaranje, saj smo v Švici, dvakrat je ta turnir že osvojil … Žal je poškodovan. To se zgodi,” je za francosko tiskovno agencijo AFP povedal direktor turnirja v Ženevi, Thierry Grin.

V Ženevi se bo nazaj na igrišča spet vrnil drugi igralec sveta Medvedjev, ki je imel prejšnji mesec manjši operativni poseg zaradi težav s hernijo. Na seznamu sta tudi lanski zmagovalec Casper Ruud in finalist Denis Shapovalov.