Vondrouševi telefonski klic moža pomagal do zmage

Češka teniška igralka Marketa Vondroušova je razkrila, da ji je improvizirani spodbudni govor moža pomagal do senzacionalne zmage v četrtfinalu Wimbledona nad četrto igralko sveta, Jessico Pegula. Finalistka Roland Garrosa 2019 je v odločilnem nizu proti Američanki zaostajala z 1:3, po 20-minutni prekinitvi pa je zaigrala kot prerojena.

Dvoboj Vondroušove in Pegule so organizatorji zaradi dežja prekinili za več kot 20 minut, da so lahko zaradi slabe napovedi zaprli streho igrišča številka 1.

Vondroušova je med nepričakovano prekinitvijo opravila telefonski pogovor z zakoncem Štepanom Šimekom in se, ko se je igra nadaljevala, vrnila s 4:1 in odvzemom servisa ter tekmo odločila sebi v prid.

Štiriindvajsetletnico so po zmagi, ki ji je prinesla polfinalni dvoboj z Ukrajinko Elino Svitolino, zalile solze, po dvoboju pa je priznala, da ji je premor še kako koristil.

“Pravzaprav nisem videla svojega trenerja,” je rekla o zamudi zaradi vremena: “V čakalnici sem bila sama. Malo sem po telefonu poklepetala z možem. Rekel mi je le, naj ne obupam, ampak naj se borim, saj igram dobro. Opomnil me je, da igram odlično tekmo.”

“To je bilo to. Po zadnji točki enostavno nisem mogla verjeti, nisem zmogla zadržati solz,” je dodala Čehinja, ki je pripravila eno od presenečenj letošnjega turnirja.

Pegula, ki je igrala v svojem šestem četrtfinalu turnirjev za grand slam, je bila do odmora na poti do zmage in si je obetala, da bo prišla do prvega velikega polfinala posameznic v karieri.

Po prekinitvi je bila 29-letnica videti nezadovoljna, kmalu pa je imela dodaten razlog za jezo, potem ko je njena češka tekmica po dramatičnem preobratu “pod streho” spravila pet iger.

Za zdaj Vondroušova pričakuje, da bo njen mož ostal v Pragi, kjer bo delal in skrbel za njuno mačko, vendar je nakazala, da bi se to lahko spremenilo, če bi Svitolino in prišla vse do finala.

“Mislim, da na polfinale ne bo prišel,” je dejal 42. igralka sveta, ki prej v Wimbledonu še nikoli ni presegla drugega kroga: “Bomo videli, kaj se bo zgodilo. Delati mora. Skrbeti mora za najino mačko. Ostati mora doma.”