VIDEO: Vrhunci dvoboja med Heather Watson in Kajo Juvan

Slovenska teniška igralka Kaja Juvan se je na Odprtem prvenstvu ZDA še drugo leto zapored uspela prebiti v 2. kolo tekmovanja. To ji je uspelo proti Britanki Heather Watson, ki je na drugi strani tudi svoj 10. nastop v glavnem delu turnirja v New Yorku končala v 1. kolu. 

20-letna Ljubljančanka je za zmago s 6:1 in 6:4 potrebovala uro in 9 minut. V tem času je v svojo statistiko vpisala 3 ase, v polje zadela 69 odstotkov prvih servisov ter bila 100-odstotna pri točkah, ko se je odločila za prihod na mrežo (7/7). Dodala je 20 neubranljivih udarcev, tj. ‘winnerjev’, skupno pa osvojila 21 točk več od nasprotnice (60:39).

Na papirju težja nasprotnica Juvanovo čaka v 2. kolu turnirja. Slovenka, ki na turnirju med drugim lovi tudi povratek med elitno 100-terico, se bo prvič v karieri pomerila proti 27-letni Američanki Danielle Rose Collins, trenutno 29. igralki sveta. Collinsova je v zadnjem času v izjemni formi, kar je potrdila z naslovom na WTA 250 turnirju v Palermu in turnirsko zmago na WTA 500 turnirju v San Joseju.

VRHUNCI DVOBOJA: Watson – Juvan 1:6, 4:6

STATISTIKA