VIDEO: Kvitova izkoristila vsako ‘break’ žogo in nadigrala Hercogovo

Drugi dan zadnjega turnirja za grand slam v sezoni se je poslovila Polona Hercog. Na OP ZDA je bila od nje s 6:1 in in 6:2 boljša Čehinja Petra Kvitova. Ob tem je WTA objavila tudi seznam prijavljenih dvojic za turnir WTA Zavarovalnica Sava Portorož. Prvi nosilki bosta Andreja Klepač in Tamara Zidanšek.

Poloni Hercog ostaja še nastop v dvojicah. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

Hercogova, ki je na glavnem turnirju OP ZDA nastopila že 11-ič, je bila proti Kvitovi povsem nemočna. Razmerje v osvojenih točkah je bilo kar 58:34. Boljši odpor je Hercogova nudila v drugem nizu, ko je imela kar nekaj priložnosti za odvzem servisa, vendar je bila v teh ključnih trenutkih Kvitova bolj zbrana in se zasluženo uvrstila v 2. kolo. To je bil njun tretji medsebojni dvoboj, trikrat pa je bila boljša Kvitova. Hercogovo danes čaka igra dvojic. Skupaj z Latvijko Sevastovo bosta igrali proti romunski dvojici Niculescu/Ruse.

To pa ne bo edini slovenski nastop danes, med posameznicami bosta namreč v drugem kolu nastopili Tamara Zidanšek in Kaja Juvan. Tekmica Zidanškove bo druga igralka sveta Arina Sabalenka. Belorusinja je letos zmagala v Abu Dabiju in Madridu, v Wimbledonu pa je prišla do polfinala. Na OP ZDA je najdlje prišla leta do 4. kola leta 2018. V prvem kolu letošnjega turnirja je v treh nizih premagala Srbkinjo Stojanovićevo, Zidanškova pa je v dveh premagala Američanko Bernardo Pero. To bo njun tretji medsebojno dvoboj. Zidanškova je bila boljša pred 6 leti na pesku, Belorusinja pa je zmagala leta 2019 na travi v Eastbournu.

Tekmica Juvanove je 27-letna Američanka Danielle Rose Collins. Trenutno je 29. igralka na svetu, januarja 2019 pa je bila 23. Na turnirjih za grand slam je njen največji uspeh polfinale na OP Avstralije leta 2019, v New Yorku pa bo letos drugič zaigrala v drugem kolu. V prvem kolu je premagala Španko Carlo Suarez Navarro z 2:0 v nizih. V karieri je osvojila dva turnirja WTA, oba letos. Prvega v Palermu, drugega pa tik pred OP ZDA, ko je bila najboljša na turnirju Silicon Valley Classic. To bo njun prvi medsebojni dvoboj. Naj spomnimo, Juvanova je v prvem kolu premagala Britanko Heather Watson.

V igri dvojic bo skupaj s Hrvatico Darijo Jurak danes prvič nastopila tudi Andreja Klepač. Tekmovalki sta se v prvem krogu New Yorka merili že leta 2012, v dveh nizih je bila boljša dvakratna zmagovalka Wimbledona. In takšen scenarij se je odvil tudi ponoči po slovenskem času.

OP ZDA (New York, $27.200.000, trda podlaga, zunaj), posamezno, 1. kolo
Juvan K. (Slo) – Watson H. (Vb) 6:1, 6:4
Zidanšek T. (Slo) – Pera B. (Zda) 6:4, 7:6(4)
Hercog P. (Slo) – Kvitova P. (Češ/10) 2:6, 1:6

2. kolo
Juvan K. (Slo) – Collins D. R. (Zda/26)
Zidanšek T. (Slo) – Sabalenka A. (Blr/2)