Vesely in Rubljov za lovoriko v Dubaju

Na teniškem turnirju serije ATP v Združenih arabskih emiratih v Dubaju z nagradnim skladom 2,95 milijona ameriških dolarjev se bosta v finalu pomerila Čeh Jiri Vesely in Rus Andrej Rubljov. Slednji bo v soboto lovil jubilejno deseto lovoriko na najvišji ravni, Vesely pa tretjo.

Rubljov, drugi nosilec turnirja, je v pravi poslastici tesno s 3:6, 7:5, 7:6 (5) ugnal petopostavljenega Huberta Hurkacza. Rus je tako še tretjič zapovrstjo v Dubaju slavil po zmagi v odločilnem tretjem nizu, tokrat je za to potreboval dve uri in 25 minut.

V 15. finalu v karieri bo 24-letni Moskovčan lovil deseto turnirsko zmago, nazadnje pa je bil najboljši v Marseillu pretekli konec tedna, ko je v finalu ugnal Kanadčana Felixa Auger-Aliassima.

Tokrat mu bo nasproti stal Čeh Vesely, ki je v polfinalu po treh urah in 16 minutah ugnal Kanadčana Denisa Shapovalova s 6:7 (7), 7:6 (2), 7:6 (3).

Vesely, 123. igralec sveta, bo četrtič igral v finalu turnirjev ATP in lovil tretjo lovoriko. Nazadnje pa je slavil v Puneju v Indiji pred dvema letoma. Na tem turnirju je v četrtfinalu izločil Srba Novaka Đokovića ter s tem Rusu Danilu Medvedjevu omogočil ponedeljkov skok na vrh lestvice ATP.

* Dubaj, ATP (2.949.665 dolarjev):
– polfinale:
Jiri Vesely (Češ) – Denis Shapovalov (Kan/6) 6:7 (7), 7:6 (2), 7:6 (3);
Andrej Rubljov (Rus/2) – Hubert Hurkacz (Pol/5) 3:6, 7:5, 7:6 (5).