Veronika Erjavec že trikrat zapored zaigrala v finalu ITF turnirja, uspešen teden tudi za Luiso Fusil

22-letna slovenska teniška igralka Veronika Erjavec ima za seboj nov uspešen teden na ITF turneji. V dvojicah se ji je še tretjič zapored uspelo prebiti v finale, tokrat na turnirju serije ITF z nagradnim skladom 60.000 ameriških dolarjev v Romuniji.

Veronika Erjavec tokrat obstala v finalu. (Foto: Instagram)

Veronika Erjavec (1999) je na posodobljeni WTA lestvici dvojic prišla do nove najboljše uvrstitve, kar se ni zgodilo slučajno. 22-letnica v zadnjem času na turnirjih serije ITF kaže odlične predstave, ki so jo na WTA lestvici izstrelile na 324. mesto, s čimer velja za 6. najvišje uvrščeno Slovenko. Pred njo so Andreja Klepač (16.), Tamara Zidanšek (104.), Kaja Juvan (110.), Dalila Jakupović (177.) in Nika Radišič (207.).

Erjavec, ki se lahko pohvali že s kar 11 osvojenimi ITF turnirji v dvojicah, je samo letos osvojila že tri. V maju je bila skupaj z Leo Bošković najboljša v Splitu (W25) in Warmbad Villachu (W25), tokrat je na W60 turnirju v Brasovu v Romuniji skupaj s Poljakinjo Weroniko Falkowska klonila na zadnji stopnički.

ITF PRO

W60 Brasov
(Romunija, pesek, zunaj)

Dvojice
Finale: (4)Erjavec V./Falkowska W. – (2)Maleckova J./Shinikova I. 6:7(5), 3:6


Fusil polfinalistka v Bitoli

Nov odmeven rezultat je uspel tudi Luisi Fusil (2009), ki se je v preteklem tednu preizkusila na Tennis Europe turnirju kategorije 3 za igralke do 14. leta starosti. V posamični konkurenci se je prebila vse do polfinala, tam pa z 0:2 nizih klonila proti končni zmagovalki, Srbkinji Cvetković.