Venus Williams povabilo za Wimbledon

Petkratna zmagovalka Wimbledona Venus Williams je od organizatorjev dobila povabilo za letošnji teniški turnir za veliki slam, ki se bo začel prihodnji mesec. Williams, ki je lani v All England Clubu igrala v mešanih dvojicah, od leta 2021 ni nastopala na turnirju posameznic, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Toda v ponedeljek je Američanka le nekaj dni po 43. rojstnem dnevu na turnirju v Birminghamu premagala Camilo Giorgi. Italijanko je premagala po več kot treh urah s 7:6 (5), 4:6 in 7:6 (6) in vpisala prvo zmago nad tekmico iz prve petdeseterice po letu 2019.

Williams v zadnjem času redko tekmuje in je prejšnji teden pred odhodom v Birmingham odigrala svoj prvi turnir po januarju, ko je nastopila v nizozemskem Hertogenboschu.

Organizatorji so britanskim igralcem podelili deset povabil. Med temi sta tudi Liam Broady in Katie Boulter, ki je minuli vikend slavila v Nottinghamu. Na sveti travi bo nastopila tudi Ukrajinka Jelina Svitolina, ki je lani turnir zaradi nosečnosti izpustila.

Belgijec David Goffin, 124. igralec sveta, je prav tako prejel povabilo. Lani se je uvrstil v četrtfinale Wimbledona, nato pa izgubil proti domačinu Cameronu Norrieju.

V All England Clubu lahko razdelijo še eno povabilo za ženski in dve za moški turnir.