Velika teniška zabava v ljubljanskem BTC

Pretekli konec tedna je v BTC City Ljubljana potekala tradicionalna prireditev Igrajmo tenis. Celotna prireditev je bila organizirana v Športnem centru Millenium. Nastopilo je več kot 150 otrok. 

 

Igrajmo Tenis, on June 3, 2023 in Sports Center Millenium BTC, Ljubljana, Slovenia. Photo by Nik Moder / Sportida

 

Največ prijavljenih je bilo pri najmlajših, v kategoriji mini tenis. Vsi so prejeli kolajne, rezultat pri njih namreč ni bil na prvem mestu. Igralo se je na čas, zmagovalcev in poražencev tako ni bilo, zato je bilo vzdušje na igrišču še toliko bolj sproščeno. Identičen sistem tekmovanja je bil tudi v kategoriji midi tenis.

“Na turnirju mi je bilo zelo všeč. Nabral sem tri klinčke. Tenis imam zelo rad,” je dejal eden od udeležencev, dopolnila pa ga je njegova mama: ”Turnir mi je bil všeč. Pohvalila bi organizatorje, saj so se res potrudili, da so otroci imeli prijetno dopoldne. Moj sin je nato nastopil tudi na teniški olimpijadi, kjer so otroci lahko uživali v skupinskem duhu in zanimivih teniških vajah. Pa še sonce nas je bilo obiskalo v času olimpijade.”

Na teniški olimpijadi je nastopilo 8 ekip. Na prvem mestu je bil ekipni duh, pogumne otroke pa so spodbujali starši in trenerji. Po dveh zaporednih zmagah so otroci iz TK Maja Matevžič končali na tretjem mestu, drugo mesto so zasedli ekipa iz TK Spin Medvode, zmage pa so se razveselili mladi igralci in igralke iz TK Triglav Kranj. Otroke je pozdravil tudi Miha Mermal, izvršni direktor za področje marketinga in trajnostnega razvoja v družbi BTC.

“Za nami je prelep dan. Vreme je zdržalo, čeprav sprva ni najbolje kazalo. Letos smo celoten dogodek organizirali na enem mestu. Upam in hkrati verjamem, da so otroci turnir zapustili s pozitivno izkušnjo. Na Tenis Sloveniji veliko pozornosti posvečamo našim najmlajšim, saj se zavedamo pomembnosti navduševanja nad tem prelepim športom. Pri tem nam pomagajo tudi naši sponzorji, ki so z različnimi sponzorskimi aktivacijami in nagradnimi igrami tudi letos poskrbeli za otroško zabavo. Telemach je ponudil pametno uro Xiaomi, poskrbel za slastne palačinke in navduševal z baloni, Big Bang je organiziral poligon z električnimi skiroji, Zala je poskrbela, da smo bili vsi hidrirani, imeli smo ustvarjalne delavnice in napihljiv grad Jolly, plažo Millenium in poslikavo obraza tako, da verjamem, da so otroci uživali, saj otroškega smeha in navihanih pogledov ni manjkalo,” je dejala Tea Starc, direktorica marketinga pri Tenis Sloveniji.

Za pokale so tekmovali dečki in deklice v kategorijah 10 in 11 let, skupno je bilo v štirih kategorijah prijavljenih 54 otrok.

 • tenis 10, deklice:
  Naja Arsić (TK Luka Koper), 2. Tia Kazič (TC Lj)
 • tenis 10, dečki:
  Aleksander Evan Šimonka (TK Center Court), 2. Lenart Jerko (TK Center Court)
 • tenis 11, deklice:
  Ava Pegam (TK Center Court), 2. Zala Lovšin (TK Maja Matevžič)
 • tenis 11, dečki:
  Luka Boh (MAX Club LJ), 2. Kevin Kukovica (Bobi)

Vse, kar se je na dogajalo je skrbno dokumentirala Sportida in je objavljeno tukaj. Video posnetek pa najdete na spletnem mestu.