VELIK USPEH: Andreja Klepač tretjič v karieri udeleženka zaključnega turnirja najboljših!

Slovenska teniška igralka Andreja Klepač je v koledarskem letu 2021 še enkrat več dokazala, da spada med najboljše igralke dvojic na svetu. Koprčanka si je še tretjič v zadnjih petih sezonah priborila mesto na zaključnem turnirju najboljših osmih parov sezone. 

Andreja Klepač spada med najboljše igralke dvojic na svetu. (Foto: Vid Ponikvar/Sportida)

Andreja Klepač je aprila letos potegnila odlično potezo, ko je moči združila s Hrvatico Darijo Jurak, s katero se je odlično ujela. Igralkama je večji uspeh jima uspel že v mesecu maju, ko sta se prebili do finala WTA 250 turnirja v Parmi, nato pa sta vrhunske rezultate nizale kot za stavo.

Na Rolandu Garrosu sta igralki prišli do četrtfinala, kasneje pa osvojili najprej WTA 250 turnir v Bad Homburgu, nato še WTA 500 turnir v San Joseju, v zaključni fazi sezone sta zaigrali še v finalu WTA 1000 turnirja v Montrealu in v polfinalu WTA 500 turnirja v Chicagu.

Skupaj sta v sezoni 2021 osvojili 2650 točk, se na zaključni turnir v Guadalajari uvrstili kot osmi, 80 točk manj sta osvojili devetouvrščeni Gabriela Dabrowski in Luisa Stefani, ki letos zaradi poškodbe Brazilke tako ali tako ne bi več nastopili.

Za Klepačevo bo to že tretji nastop na zaključnem turnirju. Pred tem ji je to uspelo v sezonah 2017 in 2018 v navezi s Španko Mario Jose Martinez Sanchez. V prvem delu tekmovanja v Mehiki bo osem parov razvrščenih v dve skupini, igral se bo t.i. ’round-robin’ sistem, najboljša dva para iz vsake skupine pa si bosta priigrala polfinalno vstopnico.

Zasedba na WTA Finals turnirju v Guadalajari

1. Krejčikova B./Siniakova K.

2. Aoyama S./Shibahara E.

3. Hsieh S-W./Mertens E.

4. Melichar N./Schuurs D.

5. Stosur S./Zhang S.

6. McNally C./Gauff C.

7. Guarachi A./Krawczyk D.

8. Jurak D./Klepač A.