Vekićeva do tretje lovorike v karieri

Hrvatica Donna Vekić je zmagovalka teniškega turnirja serije WTA v italijanskem Courmayeurju z nagradnim skladom 235.238 ameriških dolarjev. Petindvajsetletna Vekićeva je v finalu ugnala 18-letno Danko Claro Tauson s 7:6 (3), 6:2 in se podpisala pod tretjo lovoriko v karieri.

Hrvaška igralka je imela v prvem nizu že prednost 5:2, a se je najstnica iz Koebenhavna vrnila in izsilila podaljšano igro. Slednjo je zanesljivo dobila Vekićeva, nato pa izkoristila tudi padec v igri Danke, zaradi slabega počutja je potrebovala tudi zdravniško pomoč, v drugem nizu in si hitro priborila neulovljivo prednost. Dvoboj je trajal uro in 48 minut.

Vekićeva (97. na lestvici WTA) je, potem ko je letos precej časa počivala zaradi operacije kolena in izpadla iz najboljše stoterice, prišla do tretje lovorike. Doslej je kot najstnica slavila na OP Malezije pred sedmimi leti, leta 2017 pa je osvojila še turnir v Eastbournu. Courmayeur je bil njen deveti nastop na zadnji stopnički.

Tausonova, sicer 49. igralka računalniške lestvice, pa je izgubila prvič v tretjem finalu. Marca je prvič v karieri slavila v Lyonu, prejšnji mesec pa je dodala še lovoriko na OP Luksemburga, ko je ugnala Latvijko Jeleno Ostapenko.

Courmayeur, WTA (235.238 ameriških dolarjev):
– finale:
Donna Vekić (Hrv) – Clara Tauson (Dan/5) 7:6 (3), 6:2