Varovanka Pata Casha v Pragi zaustavila Dalilo Jakupović

Slovenski teniški igralki Dalili Jakupović se na turnirju serije WTA 250 v Pragi ni uspelo prebiti med najboljših osem. Primorko je v 2. kolu glavnega dela turnirja zaustavila Kitajka Qiang Wang. 

Po skoraj treh letih se je Jakupovićevi uspelo prebiti v 2. kolo WTA 250 turnirja. (Foto: zajem zaslona/SportKlub)

V drugem sredinem dvoboju na osrednjem igrišču so gledalci spremljali dvoboj dveh igralk, ki sta v preteklosti doživljali že precej boljše čase. Dalila Jakupović (259. na WTA) je nekoč že veljala za 69. igralko sveta, še višje, na visokem 12. mestu, pa je bila leta 2019 Kitajka Qiang Wang (141. na WTA).

Jakupovićeva je tekmo začela zelo odločno in v uvodnih treh igrah na servis Kitajke vselej prišla vsaj do ene ‘break’ žogice. Dvakrat je Wangovi odvzela servisno igro, povedla z 2:1 in 3:2, a prednosti ‘breaka’ nikoli ni uspela potrditi. Sledil je delni izid kar 8:0 v osvojenih igrah v korist varovanke nekdaj 4. igralca sveta Pata Casha. V 5. igri tretjega niza je Jakupovićeva preprečila, da bi ji Kitajka ‘zavezala kravato’, kaj več pa ji nasprotnica ni dopustila.

Tri zmage na WTA 250 turnirju v Pragi so za Dalilo Jakupović lahko lep obet pred nadaljevanjem sezone. Na WTA lestvici bo pridobila kar nekaj mest in s ponedeljkom zasedala mesto okoli 220. položaja.

WTA 250 Praga
(Češka, trda podlaga, $251.750)

Posamezno
1. kolo kvalifikacij: Jakupović D. (Slo) – Yuan Y. (Kit/1) 6:4, 6:2
2. kolo kvalifikacij: Jakupović D. (Slo) – Glushko L. (Izr/10) 7:5, 6:3
1. kolo: Jakupović D. (Slo/Q) – Van Uytvanck A. (Bel/6) 5:2* – predaja
2. kolo: Jakupović D. (Slo/Q) – Wang Q. (Kit) 3:6, 1:6

Preberite tudi:
Dalila Jakupović se je na WTA turnirje vrnila v velikem slogu