Vabilo – Ekipna Seniors Liga

Spoštovani rekreativni igralci in igralke, Tenis Slovenija bo tudi v letošnji sezoni ponovno organizirala rekreativno ekipno tekmovanje, imenovano Zavarovalnica Triglav Ekipna Seniors Liga. Prva srečanja se bodo pričela že prihodnji teden.

 

Liga je namenjena vsem rekreativnim igralkam in igralcem vseh starostnih kategorij. V moški kategoriji bodo ekipe razdeljene v pet skupin (20+, 30+, 40+, 50+ in 60+) in v ženski kategoriji na štiri skupine (20+, 30+, 45+ in 55+). Vse ekipe, ki se bodo uvrstile v finale Play off-a, bodo pridobile tudi vstopnico za udeležbo na Evropskem klubskem prvenstvu, ki bo potekalo oktobra v Antalyji pod okriljem Tennis Europe (TE).

Na vsakem srečanju dveh ekip se v moških kategorijah odigrajo tri tekme posamezno in ena tekma dvojic, v ženski kategoriji se odigrata dve tekmi posamezno in ena tekma dvojic. V starostnih kategorijah 60+ smo način igranja dopolnili na način, da bodo igralkam in igralcem še olajšale sestavo ekip in igranje tekem. Te dopolnitve so:

  • na srečanju ekip se odigrata dve tekmi dvojic na dva dobljena niza do 6. V primeru, da je po dveh odigranih nizih v posamezni tekmi rezultat izenačen, se za zmago v tej tekmi odigra odločilna podaljšana igra (match tie-break do 10 osvojenih točk),
  • v primeru, da je po dveh odigranih tekmah rezultat srečanja neodločen (1:1), bo zmagovalca srečanja odločil novi match tie-break do 10, za katerega lahko ekipi ponovno izbereta dva igralca med člani ekipe, ki bosta

odločilni match tie-break do 10 tudi odigrala,

  • prijavnina za celotno ekipo v starostnih kategorijah 60+ je znižana na 45 €. Igralci, ki sestavljajo ekipo morajo imeti pred pričetkom poravnano letno Seniors članarino, ki znaša 15 €,
  • posamezna ekipa mora biti sestavljena z minimalno petimi igralkami oziroma igralci. Po poimenski prijavi ekipe se člane ekipe ne spreminja oziroma se na seznam ekipe ne dodaja novih članov ekipe.

Vse rekreativne teniške igralce in igralke ponovno vabimo k sodelovanju v Ekipni Seniors Ligi, kjer dobra družba in napeti teniški dvoboji ne bodo manjkali.

Prijave ekip v vseh starostnih kategorijah so na voljo do vključno petka, 19. maja 2023. Ekipo prijavite preko e-pošte na naslov info@tenis-slovenija.si s pripisom Ekipna Seniors Liga. Več podrobnosti in informacij najdete v pripeti datoteki.