Litovec v polfinalu WTT turnirja v Velenju končal zmagoviti niz Planinška

21-letnemu slovenskemu teniškemu igralcu Filipu Jeffu Planinšku je po osvojitvi naslova državnega prvaka tudi na WTT turnirju v Velenju uspel zelo vzpodbuden rezultat. Zabeležil je tri zmage in se prvič v karieri prebil v polfinale tovrstnega turnirja. Tam ga je zaustavil up litovskega tenisa Vilius Gaubas. 

Filip Jeff Planinšek boljši še od 4. nosilca turnirja. (Foto: Blaž Weindorfer / Sportida)

Od Slovencev so se že v nedeljo v 1. kolu kvalifikacij preizkusili Matic Križnik, Lun Obrul, Jan Kupčič, Žan Mark Mihovec, Matic Dimic, Dario Marinovič, Luka Miklavčič in Nik Miković. V 2. kolo kvalifikacij je uspelo napredovati Kupčiču in Križniku, ki sta v ponedeljek ostala brez preboja v zadnje kolo kvalifikacij.

V posamični konkurenci so se v glavnem delu turnirja od Slovencev predstavili Filip Jeff Planinšek, Jan Dimitrijevič, Maj Premzl in Miha Vetrih. Napredovanja v 2. kolo sta se razveselila Planinšek, ki je bil s 6:0 in 6:0 boljši od Dimitrijeviča, ter Vetrih, ki je ugnal hrvaškega kvalifikanta. V dvojicah so vse tri slovenske naveze z nastopi končale v 1. kolu.

Aktualni državni prvak Filip Jeff Planinšek se tudi v nadaljevanju turnirja ni zaustavil. Najprej je v 2. kolu s 7:6(0) in 7:5 ugnal 4. nosilca turnirja, Avstrijca Lukasa Krainerja, nato pa v četrtfinalu še Nemanjo Maleševića, kvalifikanta iz Bosne in Hercegovine. S tem se je Planinšek uvrstil v svoj prvi polfinale na WTT turnirjih. Tam ga je v izjemno izenačenem obračunu zaustavil 17-letni Litovec Vilius Gaubas. Boljši je bil s 7:6(7) in 7:5.

WTT M15 Velenje
(Slovenija, pesek, zunaj)

Posamezno, 1. kolo
Planinšek F. J. (Slo/WC) – Dimitrijevič J. (Slo/WC) 6:0, 6:0
Premzl M. (Slo/WC) – Ragazzi A. (Ita) 6:4, 4:6, 3:6
Vetrih M. (Slo/WC) –  Hadžalić A. (Hrv) 6:4, 6:2

2. kolo
Planinšek F. J. (Slo/WC) – Krainer L. (Avt/4) 7:6(0), 7:5
Vetrih M. (Slo/WC) – Kekez D. (Hrv) 4:6, 2:6

Četrtfinale: Planinšek F. J. (Slo/WC) – Malešević N. (Bih/Q) 6:4, 4:6, 6:2 
Polfinale: Planinšek F. J. (Slo/WC) – Gaubas V. (Lit/JR) 6:7(7), 5:7

Dvojice, 1. kolo
(WC)Kavčič B./Popović N. – (3)Barnat J./Duda F. 4:6, 6:3, 7:10
(WC)Dominko S./Vetrih M. – (4)Jović V./Kym J. 3:6, 6:7(3)
(WC)Planinšek J. F./Tomac M. – (2)Kouzmine C. B./Walkin B. 7:5, 4:6, 5:10