V tretjem krogu Roland Garrosa Bedene in Zidanškova

Aljaž Bedene in Tamara Zidanšek sta se uvrstila v 3. kolo drugega turnirja za Grand Slam v sezoni. V Rolandu Garrosu pa je svojo pot med posameznicami končala Kaja Juvan. Od nje je bila po napetem dvoboju boljša četrta igralka na svetu Španka Paula Badosa.

Za Juvanovo so naporni dnevi in kljub današnjemu porazu uspešni dnevi. Po finalu prejšnji teden v Strasbourgu je po zmagi v prvem kolu med posameznicami včeraj skupaj s Tamaro Zidanšek zmagala še v prvem kolu dvojic, danes pa ji je nasproti stala tretja nosilka Španka Paula Badosa. Juvanova dvoboja ni začela najbolje in Španka je povedla s 5:2. V preteklem tednu pa smo na velikem odru spoznali, da Juvanova ne obupa tudi v težkem položaju. Po treh dobljenih igrah je izenačila na 5:5. Španka pa je bila v zaključku vseeno bolj zbrana in po 57 minutah dobila prvi niz s 7:5.

V drugem nizu je Juvanova servirala bolje, v prvem nizu je dobila 55 % točk na prvi servis, v drugem pa 65, in po brejku za vodstvo s 4:2 povratka za Španko ni bilo več. Juvanova je ob inteligentni igri pokazala neverjetno borbenost, uživala je na največjem odru in tekmovanju z najboljšimi na svetu, za katerimi prav nič ne zaostaja. Drugi niz je končala po peti zaključni žogi, Badosa pa si ni priigrala niti ene priložnosti za odvzem servisa.

Po kratkem odmoru, ko je Juvanova potrebovala pomoč fizioterapevtke, je bilo tudi nadaljevanje obetavno, nato pa se je Badosa prebudila. Potem, ko je izgubila prvo igro tretjega niza je dobila 4 igre zapored in Juvanova se je znova znašla v vlogi lovke. Do preobrata ni prišlo, Badosa je tretji niz dobila s 6:2. Dvoboj je trajal dve uri in 17 minut.

“Za mano je dober dvoboj. Vesela sem, da sem lahko igrala na visokem nivoju. Zdi se mi, da sem že našla odgovore za njeno igro, zdelo se mi je, da bi lahko tudi zmagala. V tretjem nizu sem imela težave s hrbtom. Že nekaj dni je telo malce utrujeno. Vseeno sem borila, kljub bolečinam sem želela igrati do konca. Žal mi je, da nisem zdržala malce dlje, saj je bilo super vzdušje. Rada igram takšne tekme. To je tudi dobra motivacija za prihodnost, saj sem igrala proti četrti igralki na svetu. Če bi bila v zaključku fizično 100-odstotno pripravljena verjamem, da bi lahko tudi zmagala. Zdaj sem bom osredotočila na igro dvojic. Upam, da bom telo zdržalo in da bova s Tamaro odigrala še eno dobro tekmo,” je po dvoboju rekla Juvanova.

Paula Badosa je lani v Rolandu Garrosu igrala v četrtfinalu, kjer jo je izločila Tamara Zidanšek. Ta se bo v tretjem kolu pomerila z 11. nosilko Američanko Jessico Pegulo, ki je danes premagala Ukrajinko Kalinino. Naj spomnimo, lanska polfinalistka Tamara Zidanšek v drugem kolu ni igrala, saj je Egipčanka Šerifova predala dvoboj zaradi poškodbe. Tekmec Aljaža Bedeneta v tretjem kolu bo prvi igralec na svetu Novak Đokovič.

ROLAND GARROS; 2. kolo

BEDENE (SLO) − CUEVAS (URU)
4:6, 6:4, 7:6 (5), 6:4

ZIDANŠEK (SLO/24) – ŠERIF (EGI)
b.b.

JUVAN (SLO) – BADOSA (ŠPA/3)
5:7, 6:3, 2:6.