V Srbiji pravijo, da je Đoković že premagal Avstralijo

Srbski mediji so v prvih odzivih na odločitev avstralskega sodišča, da morajo oblasti omogočiti vstop srbskega teniškega zvezdnika Novaka Đokovića v državo, povečini izpostavili, da je s tem Đoković premagal Avstralijo. Đorđe Đoković, Novakov brat, pa je povedal, da avstralske oblasti želijo ponovno zapreti prvega igralca sveta, poroča Tanjug.

“Zadnja informacija je, da ga želijo zapreti. Ta čas se posvetujejo z odvetniki in službo za stike z javnostjo. Novak, ki je s svojimi odvetniki še vedno v prostorih, kjer je potekalo sojenje, pa razmišlja o svojih opcijah. Je pa to velik poraz za avstralske oblasti, ki to težko sprejemajo,” je dejal Đorđe Đoković, ki ga je gostila televizija TV Prva.

“Velika zmaga za Srbijo in Novaka Đokovića”, pod naslovom Zmaga piše Republika. “Zmaga kariere za Novaka Đokovića”, izpostavlja Srbija danas, podobne naslove pa imajo tudi ostali tamkajšnji mediji.

Srbska tiskovna agencija Tanjug je še pred sojenjem povzela pismo, ki ga je predsedniku Olimpijskega komiteja Avstralije pisal predsednik srbskega olimpijskega gibanja ter sloviti košarkarski trener in selektor slovenske izbrane vrste Božidar Maljković.

“Če preprečite Novaku Đokoviću igranje v Avstraliji, to pomeni isto, kot da bi skupino Rolling Stones poslušali brez Micka Jaggerja,” je med drugim zapisal Maljković.