V Sloveniji letos kar 11 profesionalnih turnirjev serije World Tennis Tour

Tenis Slovenija bo tudi letos organizirala profesionalne turnirje serije World Tennis Tour. Turnirji so bili dobro sprejeti že lani, letos pa jih bo širom Slovenije kar enajst. Nagradni skladi turnirjev bodo različni, in sicer 15, 25 in 60 tisoč ameriških dolarjev. Generalni sponzor serije turnirjev je Zavarovalnica Sava.

V primeru omenjenih turnirjev gre za vstopne profesionalne turnirje. Vsi turnirji bodo potekali na peščeni podlagi. Lani so bili v Sloveniji organizirani trije takšni turnirji (dva na Otočcu in eden v Velenju), letos pa jih bo kar enajst.

Prvi WTT bo potekal v Kopru.

Vsi trije turnirji so bili dobro sprejeti tako med igralci in igralkami kot tudi med navijači, ki z veseljem podpirajo slovenske tekmovalce. Cilj za prihodnost je še povečanje takšnih turnirjev, ki našim tekmovalcem omogočijo stik s konkurenco iz tujine. S tem se tudi zmanjšajo njihovi stroški, saj bi morali v nasprotnem primeru nastopati v tujini.

Glede na geografsko razpršenost želi Tenis Slovenija dvigniti popularnost tenisa v vseh slovenskih regijah. Primarni cilji organizacije turnirjev je popularizacija tenisa na regionalnem nivoju, ob tem pa tudi omogočiti nastop našim najboljšim tekmovalcem na domačih tleh. TS si želi, da bodo takšni dogodki pozitivno vplivali tudi na promocijo Slovenije kot športno-turistične destinacije.

Ob marketinški kampanji po celi Sloveniji bodo organizatorji dogodka v mesto vnesli svež teniški veter in posledično privabili nove goste. Organizacija turnirja bo imela pozitivne učinke tudi na nivoju lokalnega gospodarstva, in sicer na različnih področjih kot so promocija, prepoznavnost kraja, gostinstvo in turizem, storitve, delovna sila.

Vabimo vas, da si čim več turnirjev ogledate v živo, sicer pa bo ogled tekem možen tudi prek prenosa v živo.