V Rimu tudi konec za Juvanovo

Od teniškega turnirja WTA 1000 v Rimu se poslavlja tudi Kaja Juvan. S 7:5, 4:6 in 7:5 jo je po skoraj dveh urah trdega dvoboja premagala Kazahstanka Julija Putinceva.

V dvoboju dveh igralk, ki sta se na turnir previli skozi kvalifikacije, je 27-letna Putinceva v prvem nizu odvzela servis Juvanovi za vodstvo s 4:2. Enaindvajsetletna Ljubljančanka je izenačila na 5:5, končnica niza pa je pripadla Kazahstanki.

Drugi niz je odločila šesta igra, ko je Juvanova, zmagovalka zadnjih mladinskih olimpijskih iger, povedla s 4:2 in prednost obdržala do konca. V tretjem je Kazahstanka hitro povedla s 3:1 in 4:2, Juvanova pa je obrnila potek in osvojila tri igre zaporedoma. Naslednje tri so pripadle Kazahstanki.

Že pred Juvanovo se je od turnirja poslovila tudi Tamara Zidanšek, 24. s svetovne lestvice, ki jo je premagala Rusinja Darja Kasatkina. Ta je na lestvici WTA mesto pred Slovenko, slavila pa je po uri in 36 minutah igre s 6:4 in 6:3. Za Zidanškovo je bil to še šesti poraz na zadnjih sedmih dvobojih.