V projektu Gibaj, mladina! je Tenis Slovenija razdelila 5000 evrov

 Tenis Slovenija je v okviru humanitarnega projekta Gibaj, Mladina! razdelila pet tisoč evrov. Gre za družbeno odgovoren projekt TS, ki finančno podpira izvajanje trenažnih procesov mladih teniških igralk in igralcev do 18 let iz nespodbudnih družinskih okolij.

S tem projektom izpolnjujemo tri poslanstva Tenis Slovenije: spodbujanje športne vzgoje mladih, humanitarnost in družbeno odgovornost. Ker se zavedamo pomena vzgoje in usmerjanja mladostnikov v zdrav način življenja, želimo družbeno odgovorno vplivati na odločitve ter dejavnosti družbe in okolja, zato zbiramo finančna sredstva za otroke iz socialno ogroženih družin. Razpisnim pogojem je ustrezalo 21 otrok iz socialno ogroženih družin.

Subvencija je v letu 2022 namenjena obetavnim mladim igralkam in igralcem do 18 let, katerih matični teniški klub je član Tenis Slovenije. Kandidatke in kandidati so za pridobitev subvencije oddali vloge pri svojem lokalnem teniškem klubu. Skrbnik pridobljenih finančnih sredstev za subvencioniranje športne vadbe obetavnih mladih teniških igralk in igralcev iz nespodbudnih družinskih okolij je Zveza prijateljev Mladine Moste-Polje.

S projektom Gibaj, mladina! TS sicer že več let metodično zbira finančna sredstva za otroke iz nespodbudnih družinskih okolij in jih v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje preusmerja od medijev, kot so televizija, tablice, telefon, v gibanje. Raziskave namreč kažejo, da so današnji otroci vse manj vzdržljivi, vse manj športno-gibalno aktivni, prekomerno težki in preveč časa preživijo pred računalniki. Zato v dolgoročni projekt s sodelavci vstopamo iz razloga, ker pri Tenis Sloveniji ne želimo, da bo današnja mladina zaradi prekomerne telesne teže in diabetesa živela manj kvalitetno in bila prikrajšana za užitke in veselje, ki jih prinaša ukvarjanje s športom, še posebej s tenisom.

Sredstva na projektu se zagotovijo z donacijami fizičnih in pravnih oseb, s SMS donacijami (TENIS5 na 1919) ter z dražbami darovanih predmetov znanih Slovenk in Slovencev.

Ponosni smo, da lahko pomagamo in ponovno dokazujemo, da šport povezuje in da se v Sloveniji še vedno najde posluh za sočutnost in sočloveka. Z veseljem bomo s poslanstvom nadaljevali in s skupnimi močmi poskrbeli za boljši jutri.