V Pragi v ponedeljek začetek teniškega pokala Billie Jean King

V Pragi se bo v ponedeljek začel zaključni turnir pokala Billie Jean King. Tekmovanje, ki je nadomestilo nekdanji pokal Fed, bi moralo biti sicer na sporedu že aprila v Budimpešti, a so ga zaradi pandemije prestavili. Finalne dejanje turnirja bo 6. novembra.

Žensko ekipno tekmovanje, poimenovano po nekdanji ameriški zvezdnici tenisa, je dobilo nov datum in prizorišče. Tekme bo gostila O2 Arena v Pragi.

Meseca novembra in decembra bosta tako na sporedu obe tekmovanji, v katerih nastopajo najboljše reprezentance. Zaključni turnir Davisovega pokala bo namreč v Madridu od 25. novembra do 5. decembra.

V Pragi ne bodo nastopile vse najboljše igralke tenisa. Od članic prve jakostne deseterice sta se za sodelovanje na tem turnirju v svoji krstni izvedbi odločili domačinka Barbora Krejčikova ter zmagovalka ženskega olimpijskega turnirja Belinda Benčič, Švicarka s češkoslovaškimi koreninami.

Zmagovalne ekipe vsake od štirih skupin se bodo 5. novembra pomerile v polfinalu, nato bo naslednji dan sledil še finale najboljših dveh ekip.

Francija, zmagovalka zadnje izdaje pokala Fed leta 2019, se bo v skupini A pomerila z Rusijo in Kanado, v skupini B so Avstralija, Belorusija in Belgija. V skupini C ZDA, Slovaška in Španija, v skupini D pa Nemčija, Švica in gostiteljica Češka.