V Portorožu znane tri polfinalistke

V Portorožu smo v petek dobili le tri polfinalistke turnirja WTA 250 Zavarovalnica Sava. Prvi polfinalni par je Jelena Ribakina – Ana Bogdan, Ana-Lena Friedsam pa bo morala na svojo tekmico počakati do jutri, saj zadnji četrtfinale zaradi dežja ni bil odigran.

Ana Bogdan v četrtfinalu boljša od 2. nosilke turnirja. (Foto: Matic Klansek Velej / Sportida)

Kot prva se je nekoliko presenetljivo v polfinale uvrstila Ana Bogdan (65. WTA). Romunka je namreč premagala drugo nosilko turnirja Brazilko Beatriz Haddad Maio (18. WTA). Zelo kakovosten dvoboj je trajal 2 uri in 37 minut, Bogdanova, ki je v drugem kolu premagala našo Tamaro Zidanšek, pa je bila boljša s 6:1, 1:6 in 7:5.

Njena tekmica v polfinalu bo Kazahstanka Jelena Ribakina (25. WTA). Letošnja presenetljiva zmagovalka Wimbledona pa četrtfinalnega dvoboja ni oidgrala, saj ga je Ukrajinka Lesja Curenko zaradi poškodbe predala. “Vse je za zdaj dobro, tu sem igrala dve zaporedni tekmi, včeraj pa sem normalno trenirala. Z mano je pomočnik mojega trenerja, če se lahko tako izrazim, vaš Tom Kočevar Dešman. Ta teden mi veliko pomaga, zato trenutno dobro treniram in igram,” je dejala Ribakina, ki za zmago v Wimbledonu ni prejela točk. Če bi jih bi bila članica elitne peterice: “Želela sem ostati v Evropi. Trener in ostali pa so mi rekli, da je Portorož lep kraj za obiskati. Nikoli nisem bila v Sloveniji, zato smo se odločili priti sem. Tudi potovati je bilo lažje, saj sem bila pred tem na Slovaškem, zato mi je tu lažje igrati.”

Jelena Ribakina brez boja v polfinale. (Foto: Matic Klansek Velej / Sportida

Zelo napet, izenačen in dolg pa je bil tretji dvoboj dneva. Francozinja Diane Parry (71. WTA) je vodila že s 6:1 in 4:1, vendar se Nemka Ana-Lena Friedsam (213. WTA) ni predala. Drugi niz je dobila s 7:6, v tretjem pa je kljub težavam s poškodbo zmagala s 6:3. Za Friedsamovo je bi to že peti dvoboj na turnirju. “Najprej sem bila navdušena, ker sem iz kvalifikacij prišla v glavni turnir, potem pa sem šla korak za korakom. V Portorožu res uživam. Po vsakem dvoboju skočim v vodo, ob tem pa bi pohvalila tudi hrano, predvsem ribe so zelo dobre. Za mano je pet težkih dvobojev, današnje tekmica je bila res dobra, na koncu pa mi je le uspelo zmagati,” je rekla Nemka, ki je pred 10 leti zmagala na kar dveh ITF turnirjih in sicer v Velenju in Mariboru.

V zadnjem dvoboju dneva bi se morali srečati lanska zmagovalka turnirja Italijanka Jasmine Paolini (55. WTA) in Čehinja Katerina Siniakova (82. WTA). Slednja je v Portorož prišla kot zadnja, saj je v nedeljo zmagala med ženskimi dvojicami na OP ZDA. Tu se je odločila le za nastop med posameznicami. Dvoboj pa zaradi dežja ni bil odigran, tako da je bil prestavljen na jutri.