V Portorožu zbrani najboljši mladi igralci in igralke

Najboljše slovenske igralce in igralke v kategorijah do 12, 14 in 16 let v naslednjih mesecih čakajo pomembni reprezentančni nastopi. Pri Tenis Sloveniji smo zato za naše teniške upe, zbralo se jih je kar 35, organizirali skupne priprave v Portorožu.

Priprave so na Obali potekale od torka, 15. marca, do četrtka, 17. marca. Igralci so bivali v Grand Hotelu Portorož. S tekmovalci so bili v Portorožu trenerji Maja Matevžič, Andrej Kraševec, David Lenar, Matjaž Pogačnik, Aleš Germič, Marko Por in kondicijski trener Anton Erlah.

“Če seštejem igralce in trenerje se nas je v Portorožu zbralo kar 42. To so najbolj številčne priprave v zgodovini Tenis Slovenije. Razmere za delo so odlične, na trdi podlagi potekajo kondicijski treningi, na peščeni pa teniški. Vse se dogaja zunaj, zato je vse še toliko prijetnejše. Priprave smo organizirali zaradi mednarodnih tekmovanj, ki se bodo začela naslednji teden. Vse poteka po načrtih,” je povedal predsednik Strokovnega sveta pri Tenis Sloveniji, Marko Por. S teniškimi upi je trenirala tudi naša nekdanja profesionalna igralka Maja Matevžič, ki je bila v mladinskih konkurencah redna članice slovenske reprezentance. Med drugim je bila ekipna svetovna prvakinja do 16 let in 18 let. “V Portorožu smo se zbrali z namenom, da povabimo najboljše slovenske igralce in igralke. Sama sem zadolžena za dekleta do 12 let. Že kot igralka sem zelo rada igrala za Slovenijo, to je res posebna čast. Vloga mi tako ni tuja in v njej res uživam. Priprave so bile vedno nek prestiž, to je namreč pomenilo, da si se uvrstil v reprezentanco. Igranje za reprezentanco je bila neka nadgradnja oziroma nagrada za preteklo delo. In tudi otroci, ki so danes tukaj, se tega zavedajo in se tako tudi obnašajo. Slovenski grb jim nekaj pomeni. So pridni in delavni. Zavedajo se, zakaj so tukaj,” je povedala Matevžičeva.

Naši teniški upi so v Portorožu uživali v skupnem druženju in kakovostnih treningih, pomemben del pa je tudi ustvarjanje ekipnega duha. Nastopanje za slovensko reprezentanco je, kot je dejala Matevžičeva, posebna čast in prav je, da mladi igralci in igralke to občutijo že na začetku svoje teniške poti. “Na pripravah je super. Vreme je tudi super, ne piha in je tudi dovolj toplo. Delamo zelo dobro, treniramo trdo, ob tem pa se zabavamo in uživamo,” je povedal zmagovalec slovitega Orange bowla Svit Suljić.

Seznam vabljenih tekmovalcev:

DEKLETA: Petelinšek Pia, Mumlek Lija, Vnuk Zala, Flerin Lara, Kovačič Nala, Praček Ana Tara, Bogatin Julija, Cikajlo Eva, Najzer Kaja, Butina Jazbec Beti, Senica Alja, Peternel Zoja, Bizjak Zala, Grubešić Una, Kovačević Sara, Milovanovič Stamejčič Brina, Peterlin Pahor Hana, Štor Nika.

FANTJE: Švec Žiga, Videnovič Luka, Bajželj Miha, Mohar Vid, Sok Nal, Angeli Paolo, Hribar Matic, Retelj Marko, Šeško Žiga, Petrovič Luka, Despotović Maksim, Šiftar Jure, Suljić Svit, Škundrič Peter, Videnovič Sergej, Kozjak Matija, Mulej Aleksej, Đokić Stefan

FOTO GALERIJA:

 

Program reprezentančnih nastopov:

Kategorija do 16 let

Marec
Winter Cup, kvalifikacije in finalni del

April
ITF 18 Novi Sad, SRB

Julij
EYOF Banská Bystrica, SVK
Evropsko posamični prvenstvo

Avgust
Evropsko ekipno prvenstvo – kvalifikacije
Evropsko ekipno prvenstvo – finalni del

Kategorija do 14 let

Marec
Winter Cup, kvalifikacije in finalni del
G3 Bad Waltersdorf, AVT

April
TE 14 – G3 Vinkovci, HRV

Julij
Evropsko ekipno prvenstvo – kvalifikacije
Evropsko ekipno prvenstvo – finalni del
Evropsko posamično prvenstvo

September
TE 14 Vrsar, HRV
TE 14 Zadar, HRV

Kategorija do 12 let

Marec
TE 12 Vrsar, HRV

April
TE 12 Čakovec, HRV

Junij
TE 12 Trst, ITA

Julij
Ekipno tekmovanje Brescia, Italija
Evropsko ekipno prvenstvo – kvalifikacije

Avgust
Evropsko ekipno prvenstvo – finalni del

VIDEO GALERIJA