V Portorožu tudi slovo Srebotnikove

Portorož bo med 11. in 18. septembrom gostil teniški turnir WTA Zavarovalnica Sava. Potem ko je bilo že pred časom jasno, da se bo tam od tenisa uradno poslovil Blaž Kavčič, pa so iz Tenisa Slovenije sporočili tudi to, da bo Portorož zadnja karierna postaja Katarine Srebotnik. Kot so dodali pri zvezi, bo več podrobnosti znanih do konca meseca.

Srebotnikova je v karieri osvojila štiri turnirje WTA med posameznicami, toda njeno pot je še bolj zaznamovalo igranje dvojic, v katerih se je 4. julija 2011 po zmagi v Wimbledonu s Kveto Peschke povzpela na prvo mesto med dvojicami na lestvici WTA.

Skupaj je osvojila 39 naslovov v dvojicah, med njimi pet turnirjev za grand slam v kategoriji mešanih dvojic in en turnir za grand slam (Wimbledon 2011) v ženskih dvojicah.

Kot so še zapisali pri Tenisu Sloveniji, ima Portorož pri njej posebno mesto, saj je kar dvakrat nastopila v finalu, v kategoriji posameznic pa je premagala številne nekdanje najboljše igralke na svetu, tudi Arantxo Sanchez Vicario, Lindsay Davenport, Kim Clijsters, Amelie Mauresmo, Dinaro Safino, Caroline Wozniacki in na OP Francije leta 2008 tudi slovito Sereno Williams.

“Napočil je čas, da po 24 letih profesionalne kariere zaključim svojo teniško pot. Na njej je bilo res veliko izjemnih in nepozabnih trenutkov, ki bodo za vedno ostali z mano. Vabim vas, da se mi pridružite v Portorožu, v soboto, 17. septembra 2022, na mojem uradnem zaključku,” je ob najavi konca kariere povedala Srebotnikova.