V Portorožu tudi letos turnir WTA

Portorož bo še drugo leto zapovrstjo gostil teniški turnir serije WTA, so v izjavi za javnost sporočili iz vodstva tekmovanja v slovenskem obalnem mestu. Turnir Zavarovalnica Sava Portorož bo najverjetneje WTA 250, potekal pa bo med 12. in 18. septembrom, so še sporočili.

Delo na projektu se je začelo takoj, ko se je končal lanski turnir, ki je bil po mnenju Anje Vreg (skupaj z Gregorjem Krušičem je bila direktorica turnirja) zgodba o uspehu.

“Spomini so res lepi. Odzivi so bili pozitivni. Na WTA so bili zadovoljni, prav tako so bile zadovoljne tudi igralke. Res so pohvalili delo celotne ekipe. Pohvalili so tudi celotno osebje. To je vedno zelo pomembno. Da se čuti energija od ljudi, ki delajo na turnirju. Zdaj se moramo pogovoriti za prihodnost,” je pred nekaj tedni v pogovoru za projekt Teniški aktivni! dejala Vregova.

Gregor Krušič, direktor Tenis Slovenije, je o pripravah na organizacijo turnirja in vtisih dejal: “Turnir bo še drugo leto zaporedoma veliko pripomogel k popularizaciji slovenskega tenisa. S turnirjem se povečuje prepoznavnost Slovenije in našega tenisa v svetu, ob tem pa krepimo tudi lokalno gospodarstvo. V tako uspešni zgodbi se prepoznajo tudi naši sponzorji, ki tudi letos podpirajo projekt.”

Slovenska dekleta si po njegovem mnenju zaslužijo takšen turnir. “Naredili bomo vse, da zadovoljimo vse naše deležnike. Če se spomnimo lanskega turnirja, lahko rečemo, da je bil na izredno visokem nivoju. In letos ne bo nič drugače. Za zdaj še ne vemo, ali bo to turnir WTA 125 ali WTA 250. Ne glede na rang pa smo organizaciji turnirja popolnoma predani, da še drugo leto zaporedoma organiziramo vrhunski dogodek v Portorožu,” je še dodal Krušič.

Že januarja je Krušič v izjavi za javnost dejal, da imajo z WTA ustna zagotovila, da bodo med prvimi, ki bodo dobili možnost za dvig nagradnega sklada, s čimer bi ohranili status turnirja WTA 250. “To je pomembno tudi z vidika nastopa slovenskih igralk, ki jim turnir WTA 125 glede na uvrstitve na lestvici WTA ne predstavlja dovolj velikega izziva,” je takrat dejal direktor Tenis Slovenije.

Lani je v Portorožu zmagala Italijanka Jasmine Paolini. V finalu je z 2:0 v nizih premagala Američanko Alison Riske. Med dvojicami sta bili najboljši Rusinja Ana Kalinska in Slovakinja Tereza Mihalikova.

Ženski turnir WTA je v Portorožu sicer že potekal med letoma 2005 in 2010. Katarina Srebotnik je dvakrat igrala v finalu med posameznicami ter leta 2005 in 2007 izgubila, prav tako pa je bila leta 2005 poražena v finalu dvojic. Andreja Klepač je na zadnji stopnički turnirja dvojic klonila leta 2007.