V Portorožu sta v prvem krogu izpadli obe slovenski povabljenki

Na teniškem turnirju WTA 250 Zavarovalnice Sava v Portorožu sta se v prvem krogu poslovili še preostali dve slovenski igralki, ki sta v glavnem delu nastopili s povabilom organizatorja. Pia Lovrič je morala priznati premoč tretji nosilki Alison Riske iz ZDA, Živa Falkner pa je izgubila proti Srbkinji Aleksandri Krunić.

Devetnajstletna Pia Lovrič iz Domžal, ki na lestvici WTA zaseda 632. mesto, je uvodni niz proti 38. igralki sveta izgubila s 5:7, drugega pa s 3:6. Dvoboja je bilo konec po uri in 38 minutah igre.

“Zelo sem vesela, da sem dobila povabilo za nastop na glavnem turnirju. Priznati moram, da je to popolnoma drug svet kot turnirji, na katerih običajno igram. Tukaj je za vse poskrbljeno, počutiš se varno in lahko razmišljaš le o tenisu. Danes mi žal ni najbolje stekel začetni udarec, vseeno pa odhajam domov z izjemno izkušnjo, ki mi bo, upam, pomagala, da v prihodnje izpolnim svoje želje, se pravi preboj med sto najboljših igralk na svetu,” je dejala Lovričeva.

Manj upora je nudila Novomeščanka Živa Falkner (19 let). Krunićeva, 45. igralka na lestvici WTA, ki je za nastop na glavnem turnirju potrebovala dve zmagi v kvalifikacijah, jo je premagala po uri in četrt s 6:3, 6:1.

Kljub porazu tudi Falknerjeva ni bila razočarana. “Zame je turnir WTA 250 morda zdaj še malo preveč zahteven, a zadovoljna sem z napredkom v zadnjem času, tako da upam, da bom v naslednjem letu na lestvici WTA toliko napredovala, da bom lahko nastopala v kvalifikacijah za največje turnirje,” je povedala trenutno 542. igralka na svetu.

Danes bosta v Portorožu nastopili še Kaja Juvan in Tamara Zidanšek. Mlado Ljubljančanko čaka zahtevna naloga, prva nosilka s Hrvaške Petra Martić, Konjičanka pa se bo v zadnjem dvoboju na osrednjem igrišču (ne pred 19. uro) pomerila s kvalifikantko iz Italije Cristiano Ferrando.