V Portorožu danes začetek turnirja WTA 250

V Portorožu se bo danes začel teniški turnir serije WTA 250. Uvodni dan bo med posameznicami nastopila le en Slovenka, Nika Radišič se bo v tretjem dvoboju na osrednjem igrišču pomerila z nekoč deseto igralko na svetu, Kristino Mladenovic iz Francije, med dvojicami pa se bodo med drugimi predstavile Andreja Klepač, Tamara Zidanšek in Kaja Juvan.

Na turnirju z nagradnim skladom 235.238 dolarjev bo nastopilo osem slovenskih tenisačic. Med posameznicami Tamara Zidanšek, ki je peta nosilka, Kaja Juvan, ki jo v prvem krogu čaka prva nosilka, Hrvatica Petra Martić, ter povabljenke Nika Radišič, Pia Lovrič in Živa Falkner, med dvojicami pa še Andreja Klepač, Tina Cvetkovič in Ela Milič.

Prvi dan bo za slovenske ljubitelje tenisa najbolj zanimiv nastop prvih nosilk med dvojicami, Andreje Klepač in Tamare Zidanšek, ki se bosta po 14. uri na igrišču D pomerili s Kajo Juvan in Rusinjo Natelo Džalamidze.

Slavnostno odprtje turnirja bo ob 18.40, osrednji dvoboj dneva pa bo hrvaško obarvan. Po odprtju se bosta srečali Donna Vekić in Ana Konjuh.

Prva nosilka turnirja, Petra Martić, je 32. igralka sveta. Drugopostavljena Julija Putinceva iz Kazahstana je 33., tretja nosilka pa je Američanka Alison Riske, ki je na lestvici WTA uvrščena na 35. mesto.