V Parizu za naslov Iga Swiatek in Coco Gauff

Drugič Poljakinja Iga Swiatek ali prvič 18-letna Američanka Coco Gauff, je vprašanje pred finalom odprtega prvenstva Francije v tenisu, ki se bo na osrednjem igrišču Philippe-Chatrier v Parizu začel ob 15. uri.

Prva igralka sveta Iga Swiatek lahko postane prva igralka po Moniki Seleš z dvema naslovoma v Roland Garrosu pri enaindvajsetih letih – prvega je v Parizu osvojila pred dvema letoma. Američanka, ki zaseda 23. mesto na lestvici WTA, pa je druga najmlajša finalistka Roland Garrosa v tem stoletju po Kim Clijsters. Na grand slamih je doslej najdlje prišla do četrtfinala.

Obe sta v izvrstni formi. Poljakinja že 34 dvobojev ne pozna poraza – nazadnje je izgubila februarja v Dubaju, Gauffova pa v Parizu še ni izgubila niza.

Z zmago v finalu lahko Poljakinja izenači dosežek Venus Williams iz leta 2000, ki je med Wimbledonom in turnirjem v Linzu nanizala 35 zmag, še vedno pa bo precej oddaljena od rekordnih serij zmag.

Rekorderka je Martina Navratilova s 74 zaporednimi zmagami, druga je Steffi Graf s 66, na desetem mestu pa je na primer Chris Evert z 41 zaporednimi zmagami.

Obe sta v polfinalu suvereno opravili nalogi. Iga Swiatek je bila boljša od Rusinje Darie Kasatkine s 6:2, 6:1, Američanka pa je odpravila Italijanko Martino Trevisan s 6:3, 6:1.