V nedeljo se na Čatežu ob Savi začenja že tretji letošnji turnir WTT za ženske

Na Čatežu ob Savi bo od 29. maja do 5. junija potekal že tretji letošnji turnir serije WTT v Sloveniji. Nagradni sklad je takšen kot ta teden v Krškem, in sicer 15 tisoč ameriških dolarjev. Prva nosilka bo Madžarka Vanda Lukacs, ki je trenutno na 530. mestu lestvice WTA.

To bo tako že tretja priložnost za slovenske igralke, da se pokažejo pred domačimi navijači in izkoristijo priložnost igranja na domačih tleh. “Koprski turnir je bil morda celo malce prezahteven za naše izstopne mladinke, vseeno pa se je Smejkalova uspela uvrstiti iz kvalifikacij na glavni turnir. Turnirja v Krškem in na Čatežu ob Savi pa sta že na takšni ravni, da so lahko naše igralke že bolj konkurenčne. Vseeno pa si je potrebno priznati, da jih čaka še veliko dela, da bodo konkurenčne na ITF turnirjih. Zato smo se tudi odločili, da povabila prejmejo igralke, ki končujejo z mladinsko kariero. Te igralke namreč zdaj čaka težak prehod v članski tenis,” je dejal kapetan ženske reprezentance Andrej Kraševec.

Od Slovenk bo na glavnem turnirju nastopila Manca Pislak, s povabilom organizatorja pa tudi Lara Smejkal, Petja Drame, Brina Šulin in Pia Marija Rebec. V kvalifikacijah bo nastopilo še nekaj Slovenk, tudi Kristina Novak, ki se je danes v Krškem uvrstila v četrtfinale, s povabilom organizatorja pa tudi, tako kot v Krškem, Mia Sara Ribnikar in Karin Dirnbek.