V moških dvojicah naslov navezi Rajeev Ram in Joe Salisbury

Ameriško-britanski par Rajeev Ram in Joe Salisbury je zmagovalec letošnjega turnirja za grand slam v New Yorku v konkurenci moških dvojic. Ram in Salisbury sta nocoj v finalu premagala britansko-brazilsko kombinacijo Jamie Murray/Bruno Soares s 3:6, 6:2, 6:2.

Četrta nosilca odprtega prvenstva ZDA v dvojicah sta osvojila svoj drugi grand slam naslov, potem ko sta lani slavila na odprtem prvenstvu Avstralije.

Finalista letošnjega turnirja v Melbournu in polfinalista Wimbledona v moških dvojicah sta osvojila skupno denarno nagrado v višini 558.492 evrov.

Murray in Soares, sedma nosilca, ostajata pri dveh skupnih naslovih v moških dvojicah, po tem ko sta leta 2016 osvojila dvojice na OP Avstralije in OP ZDA.

V vlogi branilcev lanskega naslova v New Yorku sta bila Hrvat Mate Pavić in Brazilec Soares, vendar pa sta letos na igriščih Flushing Meadows igrala z različnima partnerjema, Pavić je z Nikolo Mektićem izpadel že v uvodnem krogu, Soares pa je s starejšim bratom britanskega asa Andyja Murrayja klonil šele v finalu.

* Izid OP ZDA (57,5 milijona dolarjev):
– finale, moške dvojice:
Rajeev Ram/Joe Salisbury (ZDA/VBr/4) – Jamie Murray/Bruno Soares (VBr/Bra/7) 3:6, 6:2, 6:2.