[V LOV NA TOČKE] – Zidanškova in Juvanova podaljšujeta bivanje v Adelajdi, Rola in Hercogova že proti Melbournu

Na portalu Teniskisvet.si nadaljujejo z novo rubriko “V LOV NA TOČKE”. V prihodnjem tednu bomo v Avstraliji na delu spremljali kar šest slovenskih predstavnikov, že se začenjajo tudi kvalifikacije za Odprto prvenstvo Avstralije 2022. 

Polona Hercog si bo mesto v glavnem delu OP Avstralije morala priboriti s tremi kvalifikacijskimi zmagami. (Foto: Sportida)

Ostali prispevki iz rubrike “V lov na točke”:
[V LOV NA TOČKE] – Najboljše Slovenke sezono začenjajo v Adelaidi, v deželi tam spodaj tudi Rola

GRAND SLAM

Najvišje uvrščeni slovenski teniški igralec Aljaž Bedene se letos za nastopanje v Avstraliji ni odločil, zato edino slovensko upanje v moškem delu turnirja predstavlja Blaž Rola. 31-letni Ptujčan je v glavnem delu OP Avstralije že nastopil v letih 2014 in 2015, da bi tam nastopil še tretjič v karieri bo moral premagati tri tekmece v kvalifikacijah.

Enaka naloga čaka tudi Polono Hercog, ki je zaradi slabše lanske sezone na WTA lestvica utrpela padec iz elitne 100-terice. V glavni del turnirja sta neposredno že uvrščeni Tamara Zidanšek in Kaja Juvan, ter v dvojicah Andreja Klepač. 

OP Avstralije (Avstralija, trda podlaga, zunaj)

Blaž Rola (kvalifikacije)
Polona Hercog (kvalifikacije)


WTA

V Adelajdi sta bivanje podaljšali Tamara Zidanšek in Kaja Juvan. Za razliko od uvodnega turnirja sezone, ko se je odvijal turnir serije WTA 500, bo v prihodnjem tednu v Adelajdi potekal turnir serije WTA 250. Tamara Zidanšek je bo na turnirju nastopila kot 3. nosilka, medtem ko Juvanovo čaka preizkus v kvalifikacijah. Prva nosilka turnirja bo Ukrajinka Elina Svitolina, druga nosilka bo Cori Gauff. 

Iz Adelajde se bo proti Sydneyju odpravila Andreja Klepač, ki bo skupaj s Hrvatico Darijo Jurak nastopila na še enem turnirju serije WTA 500.

WTA 250 Adelajda (Avstralija, trda podlaga, zunaj)

Tamara Zidanšek
Kaja Juvan (kvalifikacije)

WTA 500 Sydney (Avstralija, trda podlaga, zunaj)

Andreja Klepač


CHALLENGER

Tudi v drugem tednu nove sezone se bo Tomas Lipovšek Puches predstavil na turnirju serije Challenger. Igralec, ki sicer večino časa preživi na ITF turneji, se je v tem tednu v Buenos Airesu prebil do 2. kola glavnega dela turnirja, v prihodnjem tednu pa ga čaka nastop v Braziliji. Tudi tam si bo mesto v glavnem delu turnirja moral priboriti skozi kvalifikacijsko sito.

CH Blumenau (Brazilija, pesek, zunaj)

Tomas Lipovšek Puches (kvalifikacije)


ITF PRO

Na ITF turneji se bo Živi Falkner med profesionalkami pridružila Pia Lovrič. Medtem ko bo Novomeščanka nastopila še na drugem zaporednem turnirju W25 v Monastirju, se je Domžalčanka odločila za nastop na turnirju W25 v Blumenau v Braziliji. Falknerjevo za začetek čakajo kvalifikacije, Lovričeva je že neposredno uvrščena v glavni del turnirja.

W25 Blumenau (Brazilija, pesek, zunaj)

Pia Lovrič

W25 Monastir (Tunizija, trda podlaga, zunaj)

Živa Falkner (kvalifikacije)


ITF JUNIORS

Prvič v novi sezoni bomo na delu videli tudi nekaj slovenskih mladincev. Na izjemno močnem turnirju J1 v San Joseju bomo spremljali Laro Smejkal in Petjo Drame, v Avstraliji (J1 Traralgon) se bo predstavil Bor Artnak. V Bratislavi si bosta v kvalifikacijah mesto v glavnem delu turnirja poizkušala priboriti Maj Premzl in Lun Obrul, v Beogradu enako velja za Nikolo Puntarića in Tristana Flandra. Neposredno je v glavni del turnirja J4 že uvrščen Nik Miković. 

J1 San Jose (ZDA, trda podlaga, zunaj)

Lara Smejkal
Petja Drame (kvalifikacije)

J1 Traralgon (Avstralija, trda podlaga, zunaj)

Bor Artnak

J2 Bratislava (Slovaška, trda podlaga, dvorana)

Maj Premzl (kvalifikacije)
Lun Obrul (kvalifikacije)

J4 Beograd (Srbija, pesek, dvorana)

Nik Miković
Nikola Puntarić (kvalifikacije)
Tristan Flander (kvalifikacije)


TENNIS EUROPE

Prvi mednarodni nastop v koledarskem letu 2022 čaka tudi Lusio Fusil. Ta bo odpotovala v Litvo, kjer jo čaka nastop na Tennis Europe U14 turnirju kategorije 3.

U14 Siauliai (Litva, kategorija 3, akril)

Luisa Fusil