[V LOV NA TOČKE] – Po 8 mesecih se v tekmovalni pogon vrača Aljaž Bedene, v Indian Wellsu tudi 3 Slovenke

Na spletnem portalu Teniskisvet.si nadaljujejo z rubriko “V lov na točke”, v kateri vsak petek preverijo, kje se bodo v prihodnjem tednu potili slovenski predstavniki. Prvič po lanskem nastopu v Umagu se bo na ATP turnirju predstavil Aljaž Bedene. 

Aljaž Bedene je za povratek izbral turnir v Indian Wellsu. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

ATP

Najboljši slovenski igralec, ki je leta 2018 na ATP lestvici zasedal že visoko 43. mesto, se na turnejo vrača kot 136. igralec sveta. Za 32-letnega Ljubljančana bo nastop v Indian Wellsu prvi po lanskem juliju, ko se je v slabem zdravstvenem stanju predstavil v Umagu. Ker je spoznal, da se po prebolelem koronavirusu ne bo tako zelo hitro vrnil v želeno stanje, se je odločil za daljši odmor.

Tako v Indian Wellsu kot tudi v Miamiju ima Bedene po zaslugi zaščitenega ATP položaja že zagotovljeno mesto v glavnem delu turnirja. Za Bedeneta bo to četrti nastop v Kaliforniji. V letih 2013, 2015 in 2016 je bil zaustavljen pri prvi oviri.

ATP 1000 Indian Wells (ZDA/Kalifornija, trda podlaga, zunaj)
Aljaž Bedene


WTA

V Kaliforniji bo prvič po letošnjem OP Avstralije nastopila tudi najboljša Slovenka Tamara Zidanšek, ki ima prav tako kot Bedene že zagotovljeno mesto v glavnem delu turnirja. Blizu tega je tudi Kaja Juvan, ki bo zagotovo nastopila vsaj v kvalifikacijah, v primeru nekaj odpovedi pa bi lahko “padla” celo v glavni žreb.

Prvič po uvodnem turnirju za Grand Slam bo v Indian Wellsu nastopila tudi Andreja Klepač. Primorka, ki je v tem času izboljšala stanje hrbta, bo skupaj z Darijo Jurak med nosilkami turnirja.

WTA 1000 Indian Wells (ZDA/Kalifornija, trda podlaga, zunaj)
Tamara Zidanšek
Kaja Juvan (kvalifikacije – #3)
Andreja Klepač (dvojice)


CHALLENGER

V prihajajočem tednu bodo potekali trije turnirji serije Challenger, na dveh bo svojega predstavnika imela tudi Slovenija. V Čilu bo tudi po Davisovem pokalu ostal Blaž Rola, ki bo zaigral na turnirju v Santiagu, kjer se bo za začetek v kvalifikacijah preizkusil tudi Tomas Lipovšek Puches. 

Santiago (Čile, pesek, zunaj)
Blaž Rola
Tomas Lipovšek Puches (kvalifikacije)


ITF PRO

V prihodnjem tednu se bo eden od profesionalnih ITF turnirjev odvijal v bližini Slovenije. Znova je namreč napočil čas za “Istarsko Rivijero” v Poreču. V glavni del turnirja serije M25 se bodo skozi kvalifikacijsko sito poizkušali prebiti Jan Kupčič, Luka Miklavčič in Tino Kovačič, kot alternative na svojo priložnost čakajo Miha Vetrih, Marsel Žnuderl, Tilen Kovač, Gal Emeršič Potočnik, Gordan Fran Mileusnič in Žan Mark Mihovec.

V Antaliji (W25) se bodo za začetek v kvalifikacijah predstavile Dalila Jakupović, Nika Radišič in Tina Cvetkovič, v Šarm El Šejku še naprej ostaja Živa Falkner. Kot alternativa na odpoved katerega od tekmovalcev v Egiptu čaka Jan Dimitrijevič. 

M25 Poreč (Hrvaška, pesek, zunaj)
Jan Kupčič (kvalifikacije) 
Luka Miklavčič (kvalifikacije) 
Tino Kovačič (kvalifikacije) 

W25 Antalija (Turčija, pesek, zunaj)
Dalila Jakupović (kvalifikacije – #6)
Nika Radišič (kvalifikacije) 
Tina Cvetkovič (kvalifikacije) 

W15 Šarm El Šejk (Egipt, trda podlaga, zunaj)
Živa Falkner

Alternative:
Miha Vetrih (M25 Poreč – #2)
Marsel Žnuderl (M25 Poreč – #3)
Tilen Kovač (M25 Poreč – #4)
Gal Emeršič Potočnik (M25 Poreč – #16)
Gordan Fran Mileusnič (M25 Poreč – #34)
Žan Mark Mihovec (M25 Poreč – #50)
Jan Dimitrijevič (M15 Šarm El Šejk – #1)


ITF JUNIORS

Tudi mladinski ITF turnirji ne bodo minili brez slovenskih predstavnikov. V Mehiki ostaja Lara Smejkal (J3 Cancun), na Cipru (J4 Larnaca) bosta nastopila Nik Miković in Tristan Flander. Alternativi sta v tem tednu Mak Miković (J4 Larnaca) in Luka Talan Lopatič (J2 Valencia).

J3 Cancun (Mehika, trda podlaga, zunaj)
Lara Smejkal

J4 Larnaca (Ciper, trda podlaga, zunaj)
Nik Miković
Tristan Flander (kvalifikacije – #5)

Alternative:
Mak Miković (J4 Larnaca – #10)
Luka Talan Lopatič (J2 Valencia – #77)


TENNIS EUROPE

Proti Skandinaviji, kjer je na TE turnirju v letošnji sezoni že prišla do naslova v dvojicah, se vrača Eva Cikajlo. Predstavnica TK Radomlje bo v prihodnjem tednu nastopila na U16 turnirju kategorije 3 v Oslu. Na Slovaškem (U14) bosta zaigrala Žiga Šeško in Ela Plošnik, v Turčiji (U14) Luisa Fusil. 

U16 Oslo – kat. 3 (Norveška, akril, dvorana)
Eva Cikajlo

U14 Banska Bystrica (Slovaška, akril, dvorana) 
Žiga Šeško
Ela Plošnik

U14 Antalija – kat. 3 (Turčija, pesek, zunaj)
Luisa Fusil


* – številka za znakom # predstavlja mesto, na katerem se igralec nahaja na vpisni listi.
Primer: (kvalifikacije – #1) – igralec je prvi v vrsti, da se ob morebitni odpovedi katerega od igralcev neposredno uvrsti v glavni del turnirja.


Podatki so pridobljeni iz uradnih vpisnih list na dan 4.3.2022. Do začetka turnirjev so še vedno možne spremembe.