[V LOV NA TOČKE] – Najboljše Slovenke sezono začenjajo v Adelaidi, v deželi tam spodaj tudi Rola

Z novo teniško sezono na Teniški svet prihaja rubrika “V LOV NA TOČKE”, v kateri bomo vsak petek preverili, kje bodo v prihajajočem tednu nastopali slovenski predstavniki. Že v uvodnem tednu bo aktivnih kar nekaj Slovencev, med drugim tudi najvišje uvrščena slovenska igralka na WTA lestvici Tamara Zidanšek.

Tamara Zidanšek sezono začenja v Adelaidi. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

WTA

Konjičanka, ki je pred dnevi dopolnila 24 let, bo sezono 2022 pričela kot 30. igralka sveta. Prvi preizkus forme jo čaka v Adelaidi, kjer se bo predstavila prvič v karieri. Prva nosilka turnirja bo 1. igralka sveta Ash Barty, druga nosilka 2. igralka sveta Aryna Sabalenka, Zidanškova pa bo imela na turnirju tudi družbo Kaje Juvan in Andreje Klepač. 

Obe sta tako kot Tamara že neposredno uvrščeni v glavni del turnirja – Kaja v posamični konkurenci, Andreja v dvojicah. Najvišje uvrščena slovenska igralka v dvojicah bo tudi v sezoni 2022 nastopala v paru s Hrvatico Darijo Jurak, s katero je v lanski sezoni osvojila dva WTA turnirja in se uvrstila tudi na zaključni turnir najboljše osmerice.

WTA 500 Alelaide 1 (Avstralija, trda podlaga)

Tamara Zidanšek
Kaja Juvan
Andreja Klepač


CHALLENGER

V deželo tam spodaj se je za začetek nove sezone odpravil tudi Blaž Rola, ki bo zaigral na Challenger turnirju v Viktoriji, natančneje v Bendigu. Kot 181. igralec sveta je neposredno uvrščen v glavni del turnirja, kjer bo vloga 1. nosilca pripadala 138. igralcu sveta Nikoli Milojeviću. 

CH Bendigo (Avstralija, $81.240, trda podlaga)

Blaž Rola


ITF PRO

Na profesionalnem ITF turnirju v Monastirju (W25) bo sezono 2022 pričela Živa Falkner. 19-letna Novomeščanka novo sezono pričenja kot 481. igralka sveta.

W25 Monastir (Tunizija, trda podlaga)

Živa Falkner


TENNIS EUROPE

V Khimkiju bo na Tennis Europe U14 turnirju super kategorije nastopil Žiga Šeško, kar štiri slovenski predstavniki pa se podajajo v Beograd. Tam bodo na božičnem turnirju nastopili Luka Petrović, Maksim Despotovič, Kaja Kadak Ocvirk in Ana Stojneva.

U14 Khimki (Rusija, super kategorija, akril)

Žiga Šeško

U14 Beograd (Srbija, 3. kategorija, pesek)

Luka Petrović
Maksim Despotovič (kvalifikacije)
Kaja Kadak Ocvirk (kvalifikacije)
Ana Stojneva (kvalifikacije)