[V LOV NA TOČKE] – Na turnejo se vrača Živa Falkner, Smejkalova bo nastopila v Mehiki

Na spletnem portalu Teniskisvet.si nadaljujejo z rubriko “V lov na točke”, v kateri vsak petek preverijo, kje se bodo v prihodnjem tednu potili slovenski predstavniki. Tokrat bo zaradi Davisovega pokala potekalo manj turnirjev kot je to v navadi v preostalih tednih. 

Živa Falkner je vrača v Šarm El Šejku. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

PREBERITE TUDI:
Slovenci v soboto odpotujejo v Čile

ATP

Ker se bo v prihodnjem tednu odvijal Davisov pokal, turnirjev serije ATP ni do 10. marca, ko se bo pričel ATP 1000 turnir v Indian Wellsu.


WTA

V prihodnjem tednu bosta potekala turnirja serije WTA 250 v Lyonu in Monterreyju. Slovenk ni na vpisnih listah.


CHALLENGER

Zaradi izrednih razmer je odpovedan Challenger turnir v Moskvi, bosta pa v prihodnjem tednu potekala turnirja na Gran Canarii in Torinu. Slovencev ni na vpisnih listah.


ITF PRO

Po več kot mesecu dni se na turnejo vrača Živa Falkner, ki je bila januarja v Tuniziji pozitivna na Covid-19. “Začetek letošnjega leta je bil res poseben. Iz Monastirja sem letela proti Braziliji, kjer sem bila pozitivna kar 20 dni. 10 dni sem bila zaprta v sobi, še 10 dni pa sem čakala na negativni test, da sem sploh lahko šla na letalo,” je nam je zaupala Novomeščanka in dodala: “V načrtu je bilo, da bi igrala štiri W25 turnirje, nato pa sem odigrala eno samo tekmo.”

Falknerjeva je že neposredno uvrščena v glavni del turnirja v Šarm El Šejku. “Zdaj sem tri tedne trenirala in spet sem v formi. Upam, da sledijo boljši časi. Res sem presrečna, da se vračam v tekmovalni pogon, saj je bilo res težko iz sobe spremljati, kako drugi igrajo, medtem ko sam ne moreš nič. Prav to je bil najhuje,” je še povedala Živa, kateri se bo skozi kvalifikacijsko sito poizkušala pridružiti še Anali Kočevar.

V kvalifikacijah M15 turnirja v Egiptu bo zaigral Jan Kupčič, alternativi sta Tilen Kovač (M15 Šarm El Šejk) in Žan Mark Mihovec (M25 Trento).

W15 Šarm El Šejk (Egipt, trda podlaga, zunaj)
Živa Falkner
Anali Kočevar (kvalifikacije)

M15 Šarm El Šejk (Egipt, trda podlaga, zunaj)
Jan Kupčič (kvalifikacije)

Alternative
Tilen Kovač (M15 Šarm El Šejk – #21*)
Žan Mark Mihovec (M25 Trento – #85)


ITF JUNIORS

Slovenija bo edino slovensko predstavnico na mladinskih ITF turnirjih v prihodnjem tednu imela v Mehiki. Tam se bo predstavila Lara Smejkal, ki bo na J3 turnirju nastopila kot 2. nosilka turnirja.

J3 Tampico (Mehika, trda podlaga, zunaj)
Lara Smejkal


TENNIS EUROPE

Že danes, v petek, 25. februarja, se v Bad Waltersdorfu začenja TE turnir kategorije 3 za igralce do 14. leta starosti. Od Slovencev se bodo na turnirju predstavili Luka Petrović, Svit Suljić, Laase Zajc Gajšek, Maksim Despotovič, Jure Šiftar, Mai Winterleitner, Jošt Pečovnik, Beti Butina Jazbec, Alja Senica, Zoja Peternel, Laura Basailovič, alternativa pa je Jan Vodnik. Na Nizozemskem se bo na U12 turnirju predstavila Naja Hat. 

U14 Bad Waltersdorf – kat. 3 (Avstrija, tepih, dvorana)
Luka Petrović
Svit Suljić
Laase Zajc Gajšek
Beti Butina Jazbec
Alja Senica
Maksim Despotovič (kvalifikacije)
Jure Šiftar (kvalifikacije)
Mai Winterleitner (kvalifikacije)
Jošt Pečovnik (kvalifikacije)
Zoja Peternel (kvalifikacije)
Laura Basailovič (kvalifikacije)

U12 Rotterdam – kat. 2 (Nizozemska, akril, dvorana)
Naja Hat (kvalifikacije)

Alternative
Jan Vodnik (Bad Waltersdorf – #10)

* – številka za znakom # predstavlja mesto, na katerem se igralec nahaja na vpisni listi.
Primer: (alternativa – #1) – igralec je prvi v vrsti, da se ob morebitni odpovedi katerega od igralcev neposredno uvrsti v kvalifikacije.


Podatki so pridobljeni iz uradnih vpisnih list na dan 25.2.2022. Do začetka turnirjev so še vedno možne spremembe.