[V LOV NA TOČKE] – Kaja Juvan prvič v St. Petersburgu, Milićeva, Šulinova in Miković pri Nadalu

Na spletnem portalu Teniskisvet.si nadaljujejo z rubriko “V lov na točke”, v kateri vsak petek preverijo, kje se bodo v prihodnjem tednu potili slovenski predstavniki. V tekmovalni pogon se prvič po OP Avstralije vrača Kaja Juvan. 

Kaja Juvan po točke v St. Petersburg. (Foto: Matic Klansek Velej / Sportida)

ATP

V prihajajočem tednu bodo potekali ATP turnirji v Rotterdamu (500), Buenos Airesu (250) in Dallasu (250). Na vpisnih listah ni Slovencev.


WTA

Turnir v St. Petersburgu je prvi WTA turnir po OP Avstralije. Gre za turnir serije WTA 500 z nagradnim skladom kar 703.580 ameriških dolarjev. Vloga 1. nosilke bo pripadala 8. igralki sveta Marii Sakkari, od članic elitne 10-erice pa bo tam nastopila tudi Estonka Anett Kontaveit.

V glavni del turnirja se bo poizkušala skozi kvalifikacijsko sito prebiti tudi Kaja Juvan, ki bo sploh prvič nastopila v St. Petersburgu. V kvalifikacijah bo nastopilo še 10 igralk iz elitne 100-terice.

WTA 500 St. Petersburg (Rusija, trda podlaga, dvorana)
Kaja Juvan (kvalifikacije)


CHALLENGER

V prihajajočem tednu bosta potekala turnirja serije Challenger v Bengaluruju in Cherbourgu. Na vpisni listi ni Slovencev. 


ITF PRO

Prvič v novi sezoni se bo na mednarodnem ITF turnirju predstavila Veronika Erjavec, ki bo poizkušala priti do odmevnega rezultata na W25 turnirju na Portugalskem. Tam bo tudi Nika Radišič. Po dobrih rezultatih v Braziliji se v tekmovalni pogon znova vrača Pia Lovrič, ki bo nastopila na W15 turnirju v Antaliji. Dalila Jakupović ostaja v Egiptu (W25), v Monastirju (M15) pa se je Maticu Špecu pridružil Sebastian Dominko. 

W25 Šarm El Šejk (Egipt, trda podlaga, zunaj)
Dalila Jakupović

W25 Porto (Portugalska, trda podlaga, dvorana)
Nika Radišič (kvalifikacije)
Veronika Erjavec (kvalifikacije)

M15 Monastir (Tunizija, trda podlaga, zunaj)
Sebastian Dominko
Matic Špec (kvalifikacije)

W15 Antalija (Turčija, pesek, zunaj)
Pia Lovrič


ITF JUNIORS

Svoje predstavnike bo Slovenija imela tudi na mladinskih ITF turnirjih. Na J2 turnirju v Nemčiji bosta nastopila Matic Križnik in Lun Obrul, na J3 turnirju na akademiji Rafaela Nadala pa si bodo skozi kvalifikacijsko sito mesto v glavnem delu turnirja poizkušali priigrati Nik Miković, Ela Nala Milić in Brina Šulin. 

J2 Oberhaching (Nemčija, trda podlaga, dvorana)
Matic Križnik
Lun Obrul (kvalifikacije)

J3 Manacor (Španija, trda podlaga, zunaj)
Nik Miković (kvalifikacije)
Ela Nala Milić (kvalifikacije)
Brina Šulin (kvalifikacije)


TENNIS EUROPE

V prihajajočem tednu bosta potekala tudi dva Tennis Europe turnirja. Eden od njiju se bo odvijal v Franciji, kjer se bo predstavila tudi Eva Cikajlo. Predstavnica TK Radomlje je že neposredno uvrščena v glavni del turnirja kategorije 2.

U16 Le-Chambon-Sur-Lignon (Francija, akril, dvorana)
Eva Cikajlo


* – Podatki so pridobljeni iz uradnih vpisnih list na dan 4.2.2022. Do začetka turnirjev so še vedno možne spremembe.