[V LOV NA TOČKE] – Bedene v Beogradu, Rola v Splitu, Zidanškova v Stuttgartu

Na spletnem portalu Teniskisvet.si nadaljujejo z rubriko “V lov na točke”, v kateri vsak teden preverijo, kje se bodo v prihodnjih dneh potili slovenski predstavniki. 

Aljaž Bedene v Beogradu začenja proti Kukuškinu. (Foto: Sportida)

ATP

Najboljši igralci na svetu se bodo v prihodnjem tednu merili na turnirjih serije ATP 500 v Barceloni in ATP 250 v Beogradu. V Srbiji bo med drugim zaigral tudi 1. igralec sveta Novak Đoković, po turnirjih v Indian Wellsu in Miamiju pa bomo znova na delu gledali tudi Aljaža Bedeneta. Najvišje uvrščeni Slovenec bo v 1. kolu glavnega dela turnirja zaigral proti Kazahstancu Mikhailu Kukuškinu.

ATP 250 Beograd (Srbija, pesek, zunaj)
Aljaž Bedene


WTA

Tudi na WTA turneji bomo v prihodnjem tednu spremljali dva turnirja. Močnejši, serije WTA 500, bo potekal v Stuttgartu, kjer bo vloga 1. nosilke turnirja pripadala 1. igralki sveta Igi Swiatek. Na turnirju se bo predstavila tudi najboljša Slovenka Tamara Zidanšek, ki je v Nemčijo pripotovala neposredno iz Antalije, kjer se je s Slovenijo prebila v kvalifikacije za svetovno skupino v pokalu Billie Jean King. Konjičanko v 1. kolu čaka obračun proti domačinki Lauri Siegemund.

WTA 500 Stuttgart (Nemčija, pesek, dvorana)
Tamara Zidanšek


CHALLENGER

V Splitu bo na svojem četrtem turnirju v letošnji sezoni zaigral Blaž Rola. Ptujčan ima na Dalmacijo izjemno lepe spomine, saj se je prav tu v lanski sezoni prebil do finala, kjer je nato sicer moral priznati premoč rojaku Blažu Kavčiču. Rola bo v 1. kolu glavnega dela turnirja zaigral proti domačinu Luki Mikrutu. 

CH Split (Hrvaška, pesek, zunaj)
Blaž Rola


ITF PRO

Na ITF turnirju v Švici bo pravo formo po povratku na turnejo še naprej lovila Polona Hercog. Mariborčanka je v preteklem tednu prišla do četrtfinala turnirja z nagradnim skladom 60.000 ameriških dolarjev. Tudi tokrat jo čaka nastop na W60 turnirju, kjer se ji bosta v glavnem delu turnirja skozi kvalifikacijsko sito poizkušali pridružiti Dalila Jakupović in Nika Radišič.

V Italiji (W25) sta ostali Nina Potočnik in Veronika Erjavec, v Antaliji (W15) pa bo nastopila Manca Pislak.

W60 Chiasso (Švica, pesek, zunaj)
Polona Hercog
Dalila Jakupović (kvalifikacije)
Nika Radišič (kvalifikacije)

W25 Santa Margherita di Pula (Italija, pesek, zunaj)
Nina Potočnik
Veronika Erjavec (kvalifikacije)

W15 Antalija (Turčija, pesek, zunaj)
Manca Pislak


ITF JUNIORS

V mladinski konkurenci se je na močnem ITF J1 turnirju predstavil Bor Artnak, ki je po uspešnem turnirju v Brežicah odpotoval v Francijo. Tam se je v glavni del turnirja z uspešnima nastopoma v kvalifikacijah že prebila Ela Nala Milić.

Na Slovaškem (J2) se bodo v glavnem delu predstavili vsaj trije Slovenci. Mesto tam imajo že zagotovljeno Maj Premzl, Petja Drame in Brina Šulin, skozi kvalifikacijsko sito se jim bo poizkušal pridružiti še Nik Miković. V kvalifikacijah sta že obstala Aljaž Kirbiš in Mak Miković.

Na J3 turnirju v Švici bo zaigral Lun Obrul, v Subotici (J5) pa bomo na delu spremljali Ano Lanišek, Laro Flerin in Vida Moharja. V kvalifikacijah so obstali Luka Videnovič, Marko Požonec, Zala Vnuk in Mia Sara Ribnikar. 

J1 Beaulieu-Sur-Mer (Francija, pesek, zunaj)
Bor Artnak
Ela Nala Milić (kvalifikacije)

J2 Piestany (Slovaška, pesek, zunaj)
Maj Premzl
Petja Drame
Brina Šulin
Nik Miković (kvalifikacije)
Aljaž Kirbiš (kvalifikacije)
Mak Miković (kvalifikacije)

J3 Sierre (Švica, tepih, dvorana)
Lun Obrul

J5 Subotica (Srbija, pesek, zunaj)
Ana Lanišek
Lara Flerin
Vid Mohar
Luka Videnovič (kvalifikacije)
Marko Požonec (kvalifikacije)
Zala Vnuk (kvalifikacije)
Mia Sara Ribnikar (kvalifikacije)


TENNIS EUROPE

Tudi na Tennis Europe turnirjih se bodo nekateri Slovenci poizkušali prebiti do odmevnega rezultata. V Beogradu (U14) se je z zmago v kvalifikacijah Patriku Semeniču, Zoji Peternel in Ani Stojneva že pridružila Karolina Semenič.

V Solinu (U14) so s kvalifikacijskim nastopom uspešno opravili Pika Lamovšek, Jaka Rakar in Jan Vodnik, v glavni del turnirja sta neposredno že uvrščena Jan Najzer in Kaja Kadak Ocvirk. V Trnavi (U14) bo zaigral Lasse Zajc Gajšek.

 

U14 Beograd (Srbija, kat. 2, pesek)
Patrik Semenič
Zoja Peternel
Ana Stojneva
Karolina Semenič (kvalifikacije)

U14 Solin (Hrvaška, kat. 3, pesek)
Jan Najzer
Kaja Kadak Ocvirk
Pika Lamovšek (kvalifikacije)
Jaka Rakar (kvalifikacije)
Jan Vodnik (kvalifikacije)

U14 Trnava (Slovaška, kat. 2, pesek)
Lasse Zajc Gajšek


* – številka za znakom # predstavlja mesto, na katerem se igralec nahaja na vpisni listi.
Primer: (kvalifikacije – #1) – igralec je prvi v vrsti, da se ob morebitni odpovedi katerega od igralcev neposredno uvrsti v glavni del turnirja.


Podatki so pridobljeni iz uradnih vpisnih list na dan 18.4.2022.