V Litiji bo na drugem turnirju serije ITF WTT igral tudi Blaž Kavčič

Tenis Slovenija tudi letos organizira profesionalne turnirje serije World Tennis Tour, skupno jih bo širom Slovenije kar 11. Šest turnirjev bo moških, drugi po vrsti pa bo v Litiji.  Turnir WTT Litija – Herz Open bo potekal od 10. do 17. julija, glavni del turnirja pa se začne v torek 12. julija.

Blaž Kavčič (Foto: Instagram/Split Open)

Turnir je izjemna priložnost za slovenske igralce, ki se bodo lahko predstavili domačim navijačem, ob tem pa bodo vsaj nekaj tednov v letu nastopali v Sloveniji. Po uvrstitvi na lestvici je na glavnem turnirju že Bor Artnak, v kvalifikacijah pa Sebastian Dominko in Luka Miklavčič.

Na turnirju bo nastopil tudi državni prvak Filip Jeff Planinšek: Državno prvenstvo je dobra popotnica za te turnirje in začetek študijskega dela. Naslednje tri tedne bom igral na turnirjih v Velenju, Litiji in Radomljah. To je res privilegij, ki smo ga dobili letos, da lahko igramo doma. Upam, da bo tako tudi, ko se bom naslednja leta vračal v Slovenijo. Lepo je, da Slovenija lahko gosti takšne profesionalne turnirje.”

S povabilom organizatorja bodo na glavnem turnirju poleg Planinška nastopili še Matic Križnik, Jaka Tomažin in Jan Dimitrijevič, v kvalifikacijah pa Miha Vetrih, Maj Tomac in Blaž Šteblaj. Ob tem je potrebno omeniti, da bo v igri dvojic igral tudi Blaž Kavčič, njegov partner pa bo Matic Križnik.

“V Litiji že komaj čakamo na začetek turnirja. Kot organizator smo zelo veseli, da bo na turnirju nastopil igralec iz našega kluba Bor Artnak. Bor nas je znova navdušil na letošnjem Wimbledonu. V našem klubu trenira tudi Jaka Tomažin, ki je prejel povabilo. Prav gotovo pa bo zelo zanimiv tudi nastop Nika Razborška v dvojicah, njegov partner pa bo prav Artnak. Ob turnirju bomo organizirali tudi različne dogodke. Verjamem, da se bodo tako igralci kot tudi gledalci v Litiji počutili zelo dobro,” je dejal direktor turnirja Janez Savšek.

Nagradni skladi turnirjev so različni, in sicer 15, 25 in 60 tisoč ameriških dolarjev. Generalni sponzor serije turnirjev je Zavarovalnica Sava. V primeru omenjenih turnirjev gre za vstopne profesionalne turnirje, vsi pa potekajo na peščeni podlagi.

Glede na geografsko razpršenost želi Tenis Slovenija dvigniti popularnost tenisa v vseh slovenskih regijah. Primarni cilji organizacije turnirjev je popularizacija tenisa na regionalnem nivoju, ob tem pa tudi omogočiti nastop našim najboljšim tekmovalcem na domačih tleh. TS si želi, da bodo takšni dogodki pozitivno vplivali tudi na promocijo Slovenije kot športno-turistične destinacije. Ob marketinški kampanji po celi Sloveniji bodo organizatorji dogodka v mesto vnesli svež teniški veter in posledično privabili nove goste. Organizacija turnirja bo imela pozitivne učinke tudi na nivoju lokalnega gospodarstva, in sicer na različnih področjih kot so promocija, prepoznavnost kraja, gostinstvo in turizem, storitve, delovna sila.

&n