V ligaškem tekmovanju prijavljeni tudi Bedene, Kavčič in Zidanškova

Poleg turnirjev, ki maja širom Slovenije potekajo v polnem številu, se počasi začenjajo tudi ligaška tekmovanja. 2. moška članska liga in tekmovanje 12-letnikov že potekata, kmalu pa se bosta začeli tudi obe prvi ligi. Moška že ta mesec, ženska pa junija.

Blaž Kavčič (Foto: Instagram/Split Open)

Branilec naslova pri moških je TK TRIGLAV KRANJ, pri ženskah pa ŽTK MARIBOR. Letos v prvi moški članski ligi igra tudi TK Brežice, ki se je med najboljše uvrstil po lanskem razburljivem finalu v drugi ligi.

Kot rečeno se bo najprej začela moška liga. Moški igrajo v dveh skupinah. Najboljši ekipi iz vsake skupine se uvrstita direktno v polfinale. Druga dva polfinalista bomo dobili po dodatnih dvobojih drugo in tretjeuvrščenih ekip v skupinskem delu. En dvoboj je sestavljen iz petih posamičnih tekem in dveh tekem dvojic.

Ženska liga se igra po turnirskem sistemu na izpadanje. En dvoboj je sestavljen iz treh  posamičnih tekem in ene tekme dvojic.

Kot zanimivost naj povemo, da so v obeh kategorijah prijavljeni številni vrhunski igralci in igralke kot so: Aljaž Bedene, Blaž Rola, Blaž Kavčič, Grega Žemlja, Tamara Zidanšek, Andreja Klepač ter mladinci Bor Artnak, Aljaž Jeran, Matic Križnik, Žiga Švec, Sebastian Dominko.

Moška liga se začne 30. maja, ženska pa 23. junija.