V Krškem bo na sporedu drugi letošnji turnir WTT za ženske

V Krškem bo od 22. do 29. maja potekal drugi letošnji turnir serije WTT v Sloveniji. Po uspešno izpeljanem turnirju serije WTT v Kopru (60 tisoč ameriških dolarjev) organizatorja Tenis Slovenijo in izvajalca TK Krško (15 tisoč ameriških dolarjev) čaka nov izziv.

Živa Falkner bo 1. nosilka turnirja v Krškem.

Na turnirju Krško open bo prva nosilka Živa Falkner, glede na  uvrstitev na lestvici pa bo na glavnem turnirju nastopila tudi Manca Pislak. Na voljo so tudi povabila organizatorja, v kvalifikacijah pa bodo priložnost dobile številne slovenske igralke.

“Ogledali smo si dogajanje v Kopru, tako da smo dobili vpogled, kako čim boljše organizirati turnir. Res je, da je naš turnir nižjega ranga, vendar to ne pomeni, da se bomo kot izvajalec manj potrudili. V TK Krško stremimo k najboljšemu, trenutno tudi prenavljamo skupne prostore, tako da se res veselimo največjega teniškega dogodka v našem mestu”, je rekla direktorica turnirja Maja Nikolič.

Dodala je: “Rada bi se zahvalila Tenis Sloveniji za zaupanje, ob tem pa zahvalo pošiljam tudi občini Krško. Verjamem, da bodo igralke uživale v našem mestu, seveda pa upam, da bodo tudi slovenske igralke izkoristile svojo priložnost in se pred domačimi gledalci predstavile v najboljši luči.”

Med prijavljenimi je trenutno 12 igralk, ki so uvrščene med tisoč na lestvici WTA.