V Kopru zmaga Kathinke von Deichmann iz Lihtenštajna

Z zmago Kathinke von Deichmann iz Lihtenštajna se je v Kopru končal prvi od petih letošnjih ženskih turnirjev WTT v Sloveniji; 241. igralka s svetovne računalniške lestvice je turnir z nagradnim skladom 60.000 ameriških dolarjev dobila, potem ko je bila v finalu boljša od Španke Andree Lazaro Garcie s 3:6, 6:3 in 6:2.

Slovenija bo letos gostiteljica enajstih turnirjev serije World Tennis Toura Mednarodne teniške zveze (Itf); petih v ženski konkurenci in šestih v moški.

V Kopru so nastopile številne slovenske igralke. Iz kvalifikacij se je na glavni turnir prebila mladinka Lara Smejkal, poleg nje pa sta med najboljšimi zaigrali še Pia Lovrič in Živa Falkner.

Vse tri so izgubile dvoboje prvega kroga. Lovričeva zaradi poškodbe gležnja, Smejkalova je imela vsaj za zdaj še premočno tekmico, najbližje uvrstitvi v drugi krog pa je bila Živa Falkner (474. na lestvici WTA), ki je proti nekdanji 54. igralki na svetu, Rusinji Nataliji Vihljancevi (229. na WTA), servirala za zmago, na koncu pa klonila po podaljšani igri tretjega niza.

Naslednji ženski turnir WTT se bo začel 24. maja v Krškem, prvi moški pa bo julija v Velenju.