V Kanadi neuspešna generalka Juvanove in Zidanškove pred OP ZDA

Slovenskima teniškima igralkama Kaji Juvan in Tamari Zidanšek se na turnirju serije WTA 250 v Granbyju ni uspelo prebiti v 2. kolo. Obe slovenski predstavnici se tako v New York podajata brez zmage na trdi podlagi v drugem delu sezone.

Kaja Juvan neuspešna v Granbyju. (Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida)

Kot prva od Slovenk se je v ponedeljek na igrišče podala Tamara Zidanšek (82. na WTA), ki je na uradni tekmi nastopila sploh prvič po mesecu in pol odsotnosti. Še drugič v karieri je morala priznati premoč Ukrajinki Marti Kostyuk (72. na WTA), ki je prvi niz hitro dobila s 6:1, precej bolj izenačeni pa sta bili tekmici v drugem nizu. Zidanškova je vodila s 3:0, kasneje uspešno odservirala za vodstvo s 5:4, naslednje tri igre pa so pripadle nasprotnici, ki se je tako veselila napredovanja v osmino finala.

Med najboljših 16 na turnirju se ni uspelo uvrstiti niti Kaji Juvan (70. na WTA), ki je malce presenetljivo klonila proti domači kvalifikantki Cadence Brade (646. na WTA). Kanadčanka je že v preteklem tednu na Challenger turnirju v Vancouvru premagala igralko iz elitne 100-terice, tokrat je bila boljša še od najvišje uvrščene Slovenke. Bilo je 7:5 in 6:3.

WTA 250 Granby
(Kanada, $251.750, trda podlaga, zunaj)

1. kolo
Zidanšek T. (Slo) – Kostuk M. (Ukr/10) 1:6, 5:7
Juvan K. (Slo/7) – Brace C. (Kan/Q) 5:7, 3:6