V Indian Wellsu nesrečen poraz Klepačeve, znana nasprotnica Zidanškove

V Indian Wellsu je svojo vrnitev na WTA turnejo dočakala Andreja Klepač, ki je bila v 1. kolu turnirja serije WTA 1000 z Darijo Jurak le točko oddaljena od zmage, a na koncu klonila. V četrtek od slovenskih predstavnikov na igrišče le Kaja Juvan. 

Tamara Zidanšek bo prvo tekmo po OP Avstralije odigrala proti Hrvatici. (Foto: Matic Klanšek Velej / Sportida)

Andreja Klepač se je po OP Avstralije zaradi težav s hrbtom za nekaj časa umaknila s turneje. Vrnitev je dočakala v Kaliforniji, kjer ji s Hrvatico Darijo Jurak ni uspelo preskočiti prve ovire. Hrvaško-slovenska naveza je v 1. kolu glavnega dela turnirja z rezultatom 3:6, 6:2 in 10:12 klonila proti dvojici Chan H-C./Linette M.

Juvanova v četrtek, Bedene in Zidanškova v petek

V sredo je bilo v Indian Wellsu odigranih tudi kar nekaj tekem 1. kola turnirja posameznic, med drugim tudi obračun med Petro Martić in Anno Bondar. Tekmo je z rezultatom 7:5 in 6:3 dobila Hrvatica, ki se bo v 2. kolu pomerila proti najboljši Slovenki Tamari Zidanšek. Dvoboj bo na sporedu v petek, ko si bosta igralki nasproti stali tretjič v karieri. Oba dosedanja medsebojna obračuna sta v letu 2019 z 2:1 v nizih pripadla Martićevi.

Prav tako bo do petka moral na svoj povratek počakati Aljaž Bedene, kot edina od Slovencev pa bo v četrtek na igrišče stopila Kaja Juvan. Ljubljančanko v 1. kolu čaka obračun proti Francozinji Oceane Dodin (94. igralka sveta). Tekma bo na sporedu predvidoma ob 23. uri po srednjeevropskem času.

WTA 1000 Indian Wells
(ZDA/Kalifornija, trda podlaga, zunaj)

1. kolo kvalifikacij: Juvan K. (Slo/3) – Maria T. (Nem) 7:5, 6:2
2. kolo kvalifikacij: Juvan K. (Slo/3) – Tsurenko L. (Ukr) 3:3*

1. kolo
Zidanšek T. (Slo/19) prosto
Juvan K. (Slo/Q) – Dodin O. (Fra) [10.3.]

2. kolo: Zidanšek T. (Slo/19) – Martić P. (Hrv) [11.3.]

Dvojice
1. kolo: (4)Klepač A./Jurak D. – Chan H-C./Linette M. 6:3, 2:6, 10:12


ATP 1000 Indian Wells
(ZDA/Kalifornija, trda podlaga, zunaj)

1. kolo: Bedene A. (Slo/PR) – Majchrzak K. (Pol) [11.3.]