V hudi vročini Tamara Zidanšek do druge letošnje zmage na travi, predaja Kaje Juvan

Najboljše slovenske teniške igralke na travnati podlagi v Nemčiji in Veliki Britaniji lovijo še zadnje občutke pred letošnjim Wimbledonom. Kot edina se je v 2. kolo uspela prebiti Tamara Zidanšek. 

BJK Hero Tamara

Tamara Zidanšek po preobratu boljša od Belorusinje. (Foto: ITF)

V Bad Homburgu te dni poteka turnir serije WTA 250, kjer je v lanski sezoni po naslovu v dvojicah posegla Andreja Klepač. Primorka se je v paru z Alexo Guarachi letos odločila za nastop na WTA 500 turnirju v Eastbournu, kjer sta igralki obstali v 1. kolu. Žreb jima ni bil naklonjen, saj jima je za nasprotnici že v 1. kolu namenil 1. nosilki, dvojico Krejčikova B./Shibahara E. Čilenka in Slovenka sta klonili s 3:6 in 4:6.

V Nemčiji sta se v nedeljo v tekmi 1. kola predstavili Kaja Juvan in Tamara Zidanšek. Prva je bila dvoboj pri rezultatu 6:4, 5:7 in 0:2 primorana predati. Temperatura na igrišču je presegla celo 36 stopinj Celzija, za nameček pa se je Kaja ob vročini srečevala še z drugimi težavami. Že v zaključku drugega niza je bilo videti, kako se je držala za trebuh, a kljub temu še poizkušala. Hitro je bilo jasno, da dvoboja ne bo zmogla dokončati.

Uspešnejša je bila Tamara Zidanšek, ki je prišla do druge letošnje zmage na travnati podlagi. Po preobratu je bila z rezultatom 2:6, 6:1 in 6:4 boljša od kvalifikantke Yuliyje Hatouka (214. na WTA). V 2. kolu se bo Tamara pomerila proti zmagovalki obračuna med Simono Halep (19. na WTA), zmagovalko Wimbledona 2019, in Katerino Siniakova (63. na WTA).

WTA 250 Bad Homburg
(Nemčija, travnata podlaga, zunaj)

1. kolo
Juvan K. (Slo) – Bronzetti L. (Ita) 6:4, 5:7, 0:2* – predaja
Zidanšek T. (Slo) – Hatouka Y. (Blr) 2:6, 6:1, 6:4

2. kolo: Zidanšek T. (Slo) – Halep S./Siniakova K.


WTA 500 Eastbourne
(Velika Britanija, travnata podlaga, zunaj)

Dvojice, 1. kolo: Guarachi A./Klepač A. – (1)Krejčikova B./Shibahara E. 3:6, 4:6