V glavnem žrebu turnirja tri Slovenke

V Kopru so se danes zaključile kvalifikacije prvega od petih letošnjih ženskih turnirjev WTT v Sloveniji. Danes sta v 2. kolu turnirja z nagradnim skladom 60 tisoč ameriških dolarjev nastopili dve Slovenki. Najprej je do zmage prišla mladinka Lara Smejkal, nato pa je Nina Potočnik izgubila.

WTT Koper

V glavni del turnirja so bile s povabilom organizatorja neposredno uvrščene Pia Lovrič, Živa Falkner in Manca Lampret, slednja pa je zaradi bolezni nastop odpovedala.

Lara Smejkal, trenutno najvišje uvrščena slovenska mladinka (131. mesto), je prišla še do druge zmage v kvalifikacijah in hkrati druge zmage na profesionalnih turnirjih. Njena tekmica je bila Indijka Prarthana Thombare. Po včerajšnjem preobratu proti Nemki Klasenovi, ko je morala odigrati tri nize se je danes vse zaključilo po dveh. Rezultat je bil 6:4 in 7:5.

“Začetek ni bil najboljši. Tekmica je igrala dobro. Nato pa sem se le zbudila. Zaigrala sem boljše, potrpežljivo sem žoge držala dlje v igri. V drugem nizu je bilo veliko vzponov in padcev, ampak sem se na koncu vseeno izvlekla. Rada bi omenila svoj servis, ki je moj najljubši udarec. Danes sem res dobro servirala. Res sem vesela, da sem prišla še do druge zmage na turnirju,” je bila po dvoboju presrečna Smejkalova, ki je prejšnji mesec debitirala tudi v slovenski članski reprezentanci v pokalu BJK.

Brez možnosti za uspeh je bila Nina Potočnik (364. WTA). Američanka Jessie Aney (572. WTA) je bila boljša s 6:1 in 6:3. Današnji dvoboj je bilo zelo težek. V zadnjem obdobju sem veliko potovala in igrala, tako da sem kar malce utrujena. Čutila sem rahle bolečine v kolku. Upam, da bom čimprej sanirala poškodbo. Zdaj mi preostanejo še dvojice in upam, da bom tam uspešnejša,” je po dvoboju rekla 25-letna Potočnikova.

V 1. kolu kvalifikacij so izgubile Anali Kočevar, Petja Drame, Moni Potrč in Brina Šulin.

Jutri bo med posameznicami od Slovenk nastopila le Pia Lovrič, Lara Smejkal in Živa Falkner pa bosta dvoboj prvega kola odigrali v sredo. Najtežjo tekmico ima Falknerjeva, ki bo igrala proti Nataliji Vihljancevi. Rusinja je bila namreč leta 2017 kar 54. igralka na svetu.

ITF PRO, W 60 Luka Koper Open
(Slovenija, pesek, zunaj)

POSAMEZNO

1. kolo kvalifikacij

Potočnik N. (Slo) – Kočevar A. (Slo) 6:0, 6:2
Drame P. (Slo) – Jaruskova T. (Svk/16) 4:6, 2:6
Potrč M. (Slo) – Turati B. (Ita/5) 1:6, 1:6
Šulin B. (Slo) – Martins I. G. (Bra/7) 0:6, 2:6
Smejkal L. (Slo) – Klasen A. (Nem/8) 5:7, 6:3, 10:4

2. kolo kvalifikacij

Potočnik N. (Slo/3) – Aney J. (Zda/9) 1:6, 3:6
Smejkal L. (Slo) – Thombare P. (Ind) 6:4, 7:5

1. kolo glavni turnir

Živa Falkner (Slo) – Natalija Vihljanceva (Rus/8)
Pia Lovrič (Slo) – Kathinka von Deichmann (Lie)
Lara Smejkal (Slo) – Ysaline Bonaventure (Bel/5)

Žreb: Drawsheet

Urnik dneva: Torkov urnik