V finalu Portoroža Ribakina in Siniakova

Sedmi dan teniškega turnirja WTA Zavarovalnica Sava Portorož se je zaradi dežja začel kasneje kot je bilo načrtovani, potem pa je slovensko obalo znova obsijalo sonce in jutrišnji spored je takšen kot je bil predviden pred turnirjem. Najprej finale dvojic (15.30), nato poslovilna slovesnost Katarine Srebotnik, za konec pa še veliki finale (18.00) v katerem se bosta srečali Kazahstanka Jelena Ribakina in Čehinja Katerina Siniakova. 

Katerina Siniakova je v soboto zabeležila dve zmagi. (Foto: Matic Klansek Velej / Sportida)

Najprej pa sta morali zadnji četrtfinalni dvoboj odigrati lanska zmagovalka turnirja Italijanka Jasmine Paolini (55. WTA) in Čehinja Katerina Siniakova (82. WTA). Slednja je v Portorož prišla kot zadnja, saj je v nedeljo zmagala med ženskimi dvojicami na OP ZDA. Tu se je odločila le za nastop med posameznicami. Siniakova je v izjemnem dvoboju zmagala s 6:2, 3:6, 7:6(5). Čehinja je nato nastopila še v polfinalu. S 6:1 in 7:5 je premagala presenetljivo polfinalistko Anno-Leno Friedsam.

“Presrečna sem. Za mano je nekaj težkih dni. Po zmagi na OP ZDA sem takoj prišla v Portorož. Zelo sem bila utrujena, a sem se borila do konca. Presrečna sem, da bom igrala v finalu. Res je bilo zelo čustveno v zadnjem obdobju, saj sem se vrnila tudi na prvo mesto v dvojicah. To mi res veliko pomeni. Vesela sem, da mi je tu uspelo tudi med posameznicami, saj je za mano težko leto,” je dejala Siniakova, ki je oba turnirja serije WTA do zdaj dobila leta 2017: “Zmaga bi mi res veliko pomenila. Vendar pa je to še daleč. Pred mano je težak dvoboj. Zdaj se moram spočiti. Dala bom vse od sebe. To je res vznemirljiv teden, zato komaj čakam na jutrišnji finale.”

Tam se bo pomerila s tretjo nosilko turnirja in letošnjo zmagovalko Wimbledona Jeleno Ribakino. Ta je z dvakrat po 6:1 premagala Ano Bogdan iz Romunije. “Današnje razmere so bile povsem drugačne, kot ob mojem zadnjem dvoboju. Bilo je mrzlo. Zato sem morala biti agresivna in to mi je uspevalo. Kljub takšnemu rezultatu pa so bile igre zelo izenačene, tekmica je igrala zelo dobro. V Portorožu se res počutim dobro, zato sem presrečna, da sem se uvrstila v finale,” je dejala Ribakina.

WTA 250 Zavarovalnica Sava
PORTOROŽ (203.024 evrov)

Polfinale posamezno:

K. SINIAKOVA (ČEŠ) – A. FRIEDSAM (NEM) 6 : 1, 7 : 5.

J. RIBAKINA (KAZ) – A. BOGDAN (ROM) 6 : 1, 6 : 1.

Finale dvojice:

T. Mihalikova /Bucsa (ŠPA) – T. Martincova (ČEŠ)/M. Kostyuk (UKR)