V finalu Moskve Kontaveitova in Aleksandrova

Rusinja Jekaterina Aleksandrova in Estonka Anett Kontaveit sta finalistki teniškega turnirja serije WTA v Moskvi z denarnim skladom 565.530 ameriških dolarjev. Aleksandrova bo v tretjem finalu v karieri naskakovala drugo lovoriko, Kontaveitova pa bo iskala pot do pete turnirske lovorike, od tega tretje v zadnjih dveh mesecih.

Kontaveitova v Moskvi igra odlično. Potem ko je v četrtfinalu proti drugi nosilki Španki Garbine Muguruza oddala vsega dve igri, je v polfinalu zanesljivo ugnala še finalistko OP Francije leta 2019, Čehinjo Marketo Vondroušovo s 6:3, 6:4.

Petindvajsetletna Estonka se je tako uvrstila v 11. finale v karieri, od tega petega letos. Dva je dobila, en naslov pa si je razdelila z Američanko Ann Li februarja v Melbournu. V zadnjih dveh mesecih je slavila v Clevelandu in Ostravi.

Na drugi strani je Aleksandrova danes odigrala vsega pet iger, saj je pri vodstvu s 4:1 zaradi poškodbe Grkinja Maria Sakari dvoboj predala. Sakarijeva si je sicer prav v ruski prestolnici kot prva grška tenisačica zagotovila nastop na zaključnem turnirju v Guadalajari.

Domačinka Aleksandrova bo v nedeljo igrala v tretjem finalu v karieri, prvem v tej sezoni. Lani januarja je osvojila turnir v Shenzhenu na Kitajskem, oktobra 2018 pa je izgubila na zadnji stopnički tekmovanja v avstrijskem Linzu.

* Moskva, WTA (565.530 ameriških dolarjev):
– polfinale:
Jekaterina Aleksandrova (Rus) – Maria Sakari (Grč/3) 4:1, predaja;
Anett Kontaveit (Est/9) – Marketa Vondroušova (Češ) 6:3, 6:4.