V finalu Bad Homburga Bronzetti in Siniakova

Italijanka Lucia Bronzetti in Čehinja Katerina Siniakova sta finalistki teniškega turnirja serije WTA v nemškem Bad Homburgu z nagradnim skladom 259.303 dolarjev. Čehinja je v polfinalu s 6:2, 6:2 ugnala Američanko Emmo Navarro, Italijanka pa je napredovala po tem, ko je Poljakinja Iga Swiatek odpovedala polfinale zaradi zastrupitve s hrano.

Bronzetti bo igrala svoj tretji finale v karieri, drugega letos. Pot do finala ji je olajšala prva nosilka Swiatek, ki je imela po zastrupitvi s hrano nemirno noč in vročino, posledično pa ni morala odigrati dvoboja.

A za razliko od Italijanke, 65. igralke s svetovne lestvice, je imela Siniakova, 52. igralka sveta, danes dvojni program. Najprej je morala opraviti četrtfinalni dvoboj, v katerem je izločila drugo nosilko Rusinjo Ljudmilo Samsonova s 7:5, 4:6 in 6:2. Dobro ogreta Čehinja je nato v polfinalu prepričljivo odpravila Američanko.

Bronzetti je pred mesecem dni z zmago na peščeni podlagi v Rabatu osvojila svoj prvi naslov na najvišji ravni. Siniakova bo igrala v svojem osmem finalu in bo lovila četrto lovoriko.

* Bad Homburg, WTA (259.303 dolarjev):
– četrtfinale:
Katerina Siniakova (Češ) – Ljudmila Samsonova (Rus/2) 7:5, 4:6, 6:2;
– polfinale:
Lucia Bronzetti (Ita) – Iga Swiatek (Pol/1) brez boja;
Katerina Siniakova (Češ) – Emma Navarro (ZDA) 6:2, 6:2.