V ekipi Tamare Zidanšek po novem tudi bivši trener nekdaj 1. igralke sveta

Najvišje uvrščena slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek je pred pričetkom nove sezone dodatno okrepila svojo ekipo. Med trenerje je dodala belgijskega strokovnjaka Carla Maesa. 

Tamara Zidanšek pozitivno zre proti prihajajoči sezoni. (Foto: Matic Klansek Velej / Sportida)

Po krajšem oddihu, ki si ga je privoščila na Maldivih, se Tamara Zidanšek že intenzivno pripravlja na pričetek nove teniške sezone. Kot pravi njen prvi trener in vodja ekipe Marjan Čuk, bo za Konjičanko to sezona, v kateri bo napadala in ne branila.

Besede slovenskega trenerja leta, ki je spregovoril za Radiotelevizijo Slovenijo, so se navezovale na to, da je Zidanškova v lanski sezoni osvojila ogromno WTA točk, na podlagi česar ji je na WTA lestvici uspel velik skok navzgor. Če bo želela ostati tako visoko, trenutno velja za 30. igralko sveta, bo morala ogromno točk ubraniti, a cilj Slovenke je še napredovati in biti čez celotno sezono bolj konstantna kot do sedaj.

Da ji bo pri tem lažje, je v svojo ekipo dodala novo ime, in sicer belgijskega trenerja Carla Maesa. Ta je najbolj znan po tem, da je več kot desetletje vodil Kim Clijsters, nekoč 1. igralko sveta, ki se lahko pohvali s kar štirimi osvojenimi turnirji za Grand Slam. Maes je med drugim leta 2001 žensko belgijsko reprezentanco kot kapetan oz. selektor popeljal do finala, deloval pa tudi kot trener Keia Nishikorija, Elise Mertens, Sorane Cirstea, Ane Konjuh in še nekaterih ostalih vrhunskih teniških igralcev.