V DRUŽBI NAJBOLJŠIH: Švec poražen v četrtfinalu, a z nastopi v Monte-Carlu še ni končal

Skupaj s kondicijskim trenerjem Maticom Ogrizkom se je Žiga Švec podal v Monte-Carlo, kjer se te dni na mladinskem Masters turnirju merijo le najboljši igralci v Evropi. 

Žiga Švec v Monte-Carlu v družbi najboljših. (Foto: FB/Drago Završnik)

PREBERITE TUDI:
IZJEMEN USPEH: Na zaključnem Mastersu najboljših v Evropi tudi Slovenec Žiga Švec!

Žiga Švec (ŽTKMB) je letošnjo sezono odprl zares udarno in blestel tako na domači sceni kot tudi na mednarodnih igriščih. Še maja je na Tennis Europe lestvici, ki meri uspešnost igralcev v tekoči sezoni, zasedal 1. mesto, med drugim v Litvi premagal tudi Tomasza Berkieto, Poljaka, ki je v Monte-Carlo pripotoval kot 1. nosilec.

V nadaljevanju sezone je Švecu ponagajala tudi bolezen, a kljub le-tej je najboljši Slovenec v U16 kategoriji na Tennis Europe lestvici “Race to Monte-Carlo” zadržal mesto med najboljših osem. To mu je prineslo nastop na zaključnem turnirju najboljših, kjer se je v 1. kolu zoperstavil 4. nosilcu Michalu Krajčiju. Slovak je tudi tretji medsebojni dvoboj dobil, bilo je 6:2 in 7:6(4) ter tako napredoval v polfinale.

Švec kljub četrtfinalnemu porazu z nastopi v Monaku še ni zaključil. Čaka ga namreč boj za mesta od 5. do 8. Za začetek ga v četrtek čaka dvoboj proti Rusu Victorju Kuznetsovu, ki je v četrtfinalu klonil proti Berkieti.

Junior Masters (U16, Monte-Carlo, peščena podlaga, zunaj), posamezno
Četrtfinale: Švec Ž. (Slo) – Krajči M. (Svk/4) 2:6, 6:7(4)
Od 5. do 8. mesta: Švec Ž. (Slo) – Kuznetsov V. (Rus) [14.10.]