V DRUGO KOLO JE NAPREDOVALA TUDI ŽIVA FALKNER

V Krškem so bili danes odigrani preostali dvoboji prvega kola turnirja serije WTT (15 tisoč ameriških dolarjev). Prva nosilka Živa Falkner je zmagala, Maja Makorič pa je morala priznati premoč tekmici. Od 7 Slovenk, ki so začele glavni turnir, v boju za končno zmago tako ostajajo še tri.

Živa Falkner se je nastopa na turnirju Kostak Krško open veselila že nekaj časa. Njen Otočec je namreč blizu, tako da je imela danes ob igrišču številne navijače. Ti so ji pomagali predvsem v zaključku tretjega niza, ko je s svojo neizmerno borbenostjo uspela priti do zmage nad Čehinjo Petro Csabi. Rezultat je bil 6:3, 3:6 in 7:5. “Tekma je bila zelo napeta. Prva kola so vedno najtežja. Tekmica je res igrala dobro, jaz pa bi lahko igrala boljše. Mogoče sem čutila nekaj pritiska, igrala sem pred domačimi gledalci. Moram se znova navaditi na njih. Pomembno pa je, da sem se po zaostanku s 4:1 vrnila. Rekla sem, si da se moram boriti za vsako točko. To se mi je obrestovalo. Če ne grejo udarci, grejo pa noge in srce. Všeč mi je, da sem se znala spopasti s tem pritiskom domačih navijačev in pritiskom prve nosilke. Tu sem želela tudi stestirati ali sem pripravljena na takšen pritisk. Tudi zaradi tega igram tu v Krškem. Seveda pa moram izpostaviti, da je družina Falkner iz Krškega, tako da mi res veliko pomeni, da sem lahko igrala pred svojo družino. Upam, da bom lahko igrala do nedelje,” je bila zadovoljna Falknerjeva.

Danes je v prvem kolu zaigrala tudi Maja Makorič. Od nje je bila boljša Srbkinja Jana Bojović. Rezultat je bil 6:3 in 6:3. “Zadnja dva tedna sem bila poškodovana, tako da priprave na turnir niso bile najboljše. Vseeno sem se dobro borila. V prvem nizu sem vodila s 3:1, nato pa sem začela malce hiteti. Če bi bila malce bolj potrpežljiva bi lahko tudi zmagala. V kvalifikacijah sem igrala malce boljše, zdaj pa je bilo, kar je bilo, “ je po dvoboju dejala Makoričeva, ki je v danes izpadla tudi v drugem kolu dvojic v paru s Kristino Novak. V igri dvojic se je v polfinale prav po zmagi nad slovensko dvojico uvrstila Manca Pislak. Pislakova igra v paru s Čehinjo Aneto Kucmovo.

Poleg Falknerjeve bosta jutri v drugem kolu med posameznicami igrali še mladinka Lara Smejkal in Kristina Novak.

 

KOSTAK KRŠKO OPEN, 22. DO 29. MAJ

15.000 ameriških dolarjev, pesek

1.kolo:

Živa Falkner (Slo/1) – Petra Csabi (Češ) 6:3, 3:6, 7:5

Kristina Novak (Slo) – Sashi Kempster (VB) 6:0, 6:3

Brina Šulin (Slo) – Bianca Behulova (SLK) 2:6, 0:6

Manca Pislak (Slo/7) – Katarina Kuzmova (SLK) 3:6, 0:6

Lara Smejkal (Slo) – Mia Chudejova (SLK) 6:4, 6:1

Anamari Žnuderl (Slo) – Aneta Kucmova (ČEŠ) 2:6, 0:6

Maja Makorič (Slo) – Jana Bojović  (SRB) 3:6, 3:6

 

Teniški pozdrav.